DHZ website
Image default
Internet marketing

Charisma is anders

facebook marketing book

De auteur van het boek “Charisma” Olivia Fox Cabain is ervan overtuigd dat het idee van een aangeboren charisma niets meer is dan een mythe. Iedereen kan de vaardigheden van charismatisch gedrag leren en ontwikkelen, rekening houdend met hun individuele kenmerken.

Verschillende mensen hebben verschillende stijlen van charisma. Olivia Cabain onderscheidt vier van dergelijke stijlen:

  • Geconcentreerd
  • Inspirerend
  • Vriendelijk
  • Overheersend

Gericht charisma

De kern van gefocust charisma is het vermogen om anderen uw aanwezigheid te laten zien. Mensen zien dit als bewijs dat er naar hen wordt geluisterd, dat ze worden begrepen, gerespecteerd en goed worden behandeld. Gerichte uitstraling “geeft mensen het gevoel dat je helemaal bij hen bent, naar hen luistert en, als een spons, alles opzuigt wat ze je vertellen.”

Een belangrijk punt: deze stijl van charisma moet worden gecombineerd met kracht (om niet de indruk te wekken van een innemend of onderdanig persoon) en warmte (je kunt koud en vragend overkomen). Deze charismastijl is ideaal voor professionals en adviseurs, en is onmisbaar bij moeilijke onderhandelingen.

Inspirerend charisma

Inspirerend charisma is gebaseerd op visie, inspiratie en geloof. Mensen met zo’n charisma weten hoe ze anderen kunnen inspireren, motiveren, laten geloven en zich opgetogen voelen. Interessant is dat je personage niet aardig hoeft te zijn voor anderen; het is misschien verre van ideaal, zoals bijvoorbeeld zo’n buitengewone persoonlijkheid als Steve Jobs. Het belangrijkste onderdeel van dit soort charisma is kracht, maar er is ook warmte nodig, zonder welke mensen niet in staat zullen zijn om wat je tegen hen zegt ter harte te nemen.

“Dragers van een inspirerend charisma beloven vaak een soort van verlossing; onthoud dezelfde Jeanne d’Arc of Martin Luther King Jr. Met een inspirerende uitstraling trek je mensen meer naar je toe met bijbehorende visuele representaties dan met jezelf. “

Dit charisma komt tot uiting in lichaamstaal, houding en manier van doen. “Mensen zijn het meestal eens met alles wat je op hen projecteert. Daarom, als je ze geïnspireerd lijkt, gaan ze ervan uit dat je iets hebt dat je inspireert. “

Om dit soort charisma bij jezelf te ontwikkelen, moet je een missie hebben waarin je zelf volledig overtuigd bent, en die op de meest charismatische manier kunnen overbrengen.

Welwillend charisma

Welwillend charisma is gebaseerd op warmte en goedkeuring.

“Ze maakt verbinding met de harten van mensen, waardoor ze het gevoel krijgt dat ze hartelijk worden verwelkomd, verzorgd, omarmd en bovenal volledig en volledig akkoord gaan met al hun acties.” 

Mensen zullen het opmerken aan de uitdrukking op je gezicht en ogen, dus het is belangrijk om technieken te gebruiken om spanning te overwinnen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat naast welwillendheid ook kracht vereist is, aangezien welwillendheid zonder kracht kan veranderen in slaafsheid en slaafsheid.

Welwillend charisma is vooral effectief bij het omgaan met moeilijke mensen en als je slecht nieuws moet brengen.

Krachtige uitstraling

Zoals Olivia Fox Cabain opmerkt, is dit de krachtigste stijl van charisma, omdat mensen instinctief kracht en macht respecteren. Krachtige uitstraling kan zowel goed als slechter worden gebruikt. ‘Colin Powell en de Dalai Lama belichamen een machtscarisma, maar zowel Stalin als Mussolini bezaten het.’

Het is gebouwd op onze perceptie van macht – we geloven dat de persoon die het bezit onze wereld kan beïnvloeden.

We merken kracht op en evalueren het vooral door middel van lichaamstaal. Zonder de juiste lichaamstaal is charisma zelfs met andere ingrediënten onmogelijk.

“Als je op zoek bent naar power charisma, dan is je belangrijkste doel om invloed en macht uit te stralen, status en vertrouwen te tonen.”

Een krachtig charisma hangt af van uw innerlijke toestand – van hoe zelfverzekerd u zich voelt.

“Om kracht en vertrouwen in lichaamstaal te oefenen, moet je leren hoe je in de juiste houding komt, het aantal non-verbale knikgebaren (zoals veelvuldig knikken) vermindert en niet te kieskeurig wordt. Het kan zijn dat u minder en over het algemeen langzamer moet spreken, weet hoe en wanneer u moet pauzeren in een zin, of hoe u uw intonatie moet aanpassen. “

Als u krachtige uitstraling gebruikt, moet u zich bewust zijn van de tekortkomingen ervan – het kan u arrogant maken, en anderen zijn misschien bang om hun redelijke zorgen aan u kenbaar te maken, waardoor u geen volledige en betrouwbare informatie ontvangt. Zoals Olivia Fox Cabane opmerkt, kunnen deze negatieve effecten worden verzacht door de manifestatie van warmte.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

marketing via instagram

https://marketingbook.shop/