DHZ website
Image default
Financieel

Het geld van je spaarrekening investeren? Goed plan!

Wanneer je een klein bedrag op je spaarrekening hebt staan denk je waarschijnlijk nog niet aan investeren. Bij grotere bedragen zal deze gedachte eerder door je hoofd spoken. Maar waar investeer je je geld dan in? En hoeveel geld laat je op je rekening staan? In dit artikel zetten we een aantal investeringsopties op een rij. 

Waarom je je geld niet (allemaal) op je rekening moet laten staan

Heb je een flink bedrag bij elkaar gespaard? Dan is het wellicht slim om een deel hiervan te investeren. De bank beloont je immers niet meer zoals vroeger om je spaargeld op je rekening te laten staan. De rente die je ontvangt van de bank is op dit moment extreem laag. Bij hogere bedragen kan het zelfs zijn dat je een negatieve spaarrente hebt, en dus geld moet betalen. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je geld te investeren. Het is echter wel raadzaam om altijd een buffer achter de hand te hebben, waar je direct bij kan in geval van nood. 

Investeringsopties 

Investeren doe je niet zomaar. Denk allereerst goed na over waar jij je geld in wilt investeren en welk bedrag je als buffer achter de hand wilt houden. Er zijn veel verschillende investeringsopties, zoals:

  • Investeren in beleggingsfondsen, aandelen of cryptomunten 

  • Investeren in een opleiding of cursus

  • Investeren in het aflossen van je schulden

  • Investeren in vastgoed

Tijd, energie en risico’s

Naast bovengenoemde opties zijn er nog veel meer investeringsmogelijkheden. Kies een optie die goed past bij jouw doelen en denk ook na over het mogelijke risico dat je neemt. Vind je het niet erg om veel tijd en energie ergens in te steken? Dan is het volgen van een nieuwe opleiding wellicht een goede optie. Wil je investeren in iets dat minder tijd en energie kost, dan is investeren in cryptomunten misschien iets voor jou. Wil je bitcoin kopen? Hou dan goed de bitcoin koers in de gaten.