DHZ website
Image default
Business

De trend van refurbished toestellen

Je iPhone 4 heeft nog een heel tijdje weten te overleven, maar uiteindelijk heeft die toch het leven gelaten, wat nu? Natuurlijk kan je een smartphone vinden in verschillende prijscategoriën met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Maar als je graag een Apple toestel wilt blijven gebruiken, kan een nieuwe iPhone je al snel een flinke duit kosten. Gelukkig is daar een handige oplossing voor gevonden: de refurbished producten.

Wat opzoekwerk toont snel dat deze refurbished producten een pak goedkoper zijn dan nieuwe toestellen, maar wat zijn ze nu eigenlijk? Refurbished producten zijn producten die een tweede leven krijgen. Ze krijgen een opknapbeurt, worden volledig gecontroleerd en terug opnieuw ingesteld, zodat je ze weer als nieuw kan gebruiken. Dit kunnen gebruikte producten zijn, maar ook de toestellen die ervoor als toonmodel in de winkel stonden, toestellen die ingeruild werden en zelfs nieuwe toestellen die een geannuleerd order waren.

Hierbij kan je aan een tweedehandstoestel denken, toch is een refurbished toestal helemaal anders. De toestallen worden helemaal opgeknapt en grondig gecontroleerd. Wel zijn er verschillende graden van toestallen, de hoogste graad (Remarketed) is zo goed als nieuw, de tweede graad (A-grade) toont één tot 3 lichte gebruikssporen en de laagste graad (B-grade), die toont wel zichtbare gebruikssporen. De gebruikssporen zijn wel steeds puur aan het uitzicht, het toestel is wel in perfecte technische conditie. Meestal krijg je zelfs nog garantie op deze toestellen. Een refurbished toestel is dus een veel betere keuze dan een tweedehandstoestel.

Als je dus een nieuwe iPhone zoekt maar niet zo’n groot budget hebt, is een refurbished toestel een slimme keuze waar je toch geen risico’s mee loopt. En dit hoeft zeker geen verouderd model te zijn, je kan bijvoorbeeld zelfs een iPhone 6 Plus refurbished kopen in alle kleuren die Apple aanbiedt. Dit geldt trouwens niet alleen voor iPhones, je vind ook de Macbook refurbished versie voor een mooi prijsje.

Zo kan je dus je iPhone vervangen voor een (bijna) nieuw exemplaar zonder je rekening te hoeven plunderen!