DHZ website
Image default
Business

Veilig op bezoek kunnen

Door de corona pandemie is op bezoek gaan een stuk lastiger geworden. Ouderen worden eenzamer en zitten steeds meer alleen. Toch is het van belang om niet teveel op bezoek te gaan. Ouderen zijn namelijk erg kwetsbaar voor het coronavirus. Je wilt het niet op je geweten hebben dat jij degene bent die ze heeft aangestoken met het virus. Bezoek staat wel gelijk een levensvreugde en ook aan de gezondheid van de bewoners van verzorgingstehuizen. Het hebben van bezoek mag ook weer. We moeten er alleen voor zorgen dat dit zo veilig mogelijk gaat, zodat niemand besmet raakt. In deze blog een paar voorbeelden over hoe we dit kunnen realiseren.

Digitaal ontvangen
Hoe plan je nu bezoekers makkelijk in en voldoe je tegelijkertijd ook nog aan alle regels van de noodverordening? Met een digitale receptie zorg je ervoor dat je geen receptie nodig hebt en het contact hier kunt beperken. Verder heb je volledige controle en een compleet overzicht over het inplannen en het registeren van de bezoekers. Je kan hiermee ook alle contact momenten zien. Dit kan handig zijn als er een besmetting is geweest. Met Digireceptie kan je makkelijk de RIVM richtlijnen volgen.

Hoe werk het nu precies?
Digitale receptie software werkt heel simpel. Het enig wat je hoeft te doen is in te loggen in de portaal en een uitnodiging in je eigen huisstijl naar je bezoeker sturen. Het handige hierbij is dat ook je corona regels naar voren komen en ze een vragen lijst hierover moeten invullen. Op deze manier kan je dus weer besmettingen door bezoekers in het verzorgingstehuis voorkomen. Na het versturen van de uitnodiging moet de bezoeker de coronavragenlijst invullen, vervolgens moet jij de uitnodiging nog goedkeuren en dan krijgt de bezoeker een QR-code. Met deze code kan hij zich bij binnenkomst contactloos aanmelden. Zo vermeid je dus een hoop fysiek contact. Houdt alles zo veilig mogelijk en voorkom de verspreiding van het corona virus.

 

http://economy.nl