DHZ website
Image default
Business

De werking en voordelen van een achteruitrijjcamera

Veiligheid in het verkeer wordt steeds belangrijker. De bevolking groeit, waardoor het drukker wordt in het verkeer. Aan de hand van trajectcontroles, maximale snelheden en flitscamera’s probeert de overheid de veiligheid te waarborgen.

Echter is het ook, als individueel, raadzaam de veiligheid op nummer een te zetten. De markt is verrijkt met diverse apparatuur om de bestuurder te helpen en mogelijk een ongeluk te voorkomen. Zo gaan onder meer de achteruitrijcamera’s als warme broodjes over de toonbank. Maar hoe gaat een achteruitrijcamera in zijn werking?

Werking van een draadloze achteruitrijcamera

Voor het gebruik van een draadloze achteruitrijcamera te koop met twee technieken mogelijk: analoog en digitaal. In de meeste gevallen wordt de digitaal geadviseerd. De camera zal in werking treden aan de hand van een digitale zender en ontvanger. Als de camera schikt als achteruitrijcamera zal de zender achter op het voertuig worden gekoppeld aan de camera. Wanneer de zender is gekoppeld, zal de zender zenden naar de ontvanger. De ontvanger is gekoppeld aan de monitor, waarbij het beeld van de camera wordt weergegeven op de monitor.

Voordelen achteruitrijcamera

Uiteraard staat de veiligheid centraal bij de aanschaf van een achteruitrijcamera. Door, als bestuurder, extra zicht te krijgen over de situatie om het voertuig heen zal de kans op een ongeluk verkleinen.

Daarbij geeft een achteruitrijcamera de mens een veiliger gevoel. Door voorzien te zijn van hulp gedurende het rijden, zal het vertrouwen toenemen.

Tot slot zijn veel auto’s la voorzien van een parkeersensor die zal alarmeren zodra het voertuig in de buurt komt van een object. Uit onderzoek, afgenomen door het Insurance Institute of Highway Safety, bleek dat een achteruitrijcamera effectiever is dan parkeersensor bij het voorkomen van een ongeluk.

http://vanzwitserland.nl

Gerelateerde artikelen

Busje huren in de omgeving van Wageningen?

De Paardengruiter: dé online ruitersportwinkel

Tandartspraktijk in Hillegom