DHZ website
Image default
Business

Soorten kozijnen

Kozijnen zijn de omranding van een raam, deur of ruit. Kozijnen zijn ingebouwd in de muur en ze zorgen ervoor dat de ruiten en ramen op hun plek blijven zitten. Een kozijn zorgt ervoor dat er licht en lucht in uw woning komt. Er zijn een aantal soorten kozijnen waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen uit de kunststof, houten, aluminium of stalen kozijn. Deze materialen hebben elk hun voor-en nadelen. In deze blog gaan we het over enkele van deze soorten hebben en wat de eigenschappen zijn.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen zijn veruit het populairst onder de consumenten. Dit komt door de gunstige prijs, de kwaliteit, duurzaamheid en de uitstraling van de kozijnen. Kunststof beraming is ook nog eens goed te combineren met HR++-glas. Veel mensen denken dat kunststof kozijnen niet te combineren zijn met de wat oudere woningen en dat ze slecht voor het milieu zijn. Dit is echter niet waar. Kunststof kozijnen kunnen prima staan bij de wat oudere woningen. De kozijnen zijn ook recyclebaar. Dit betekent dat ze niet slecht voor het milieu zijn en als je ze goed recyclet na gebruik niet voor vervuiling zorgen.

Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen zijn erg sterk en hebben een zeer elegante uitstraling. Doordat de kozijnen van aluminium gemaakt zijn hebben ze bijna geen onderhoud nodig. Aluminium is namelijk weerbestendig, kleurvast en duurzaam. Het is een zeer flexibel een sterk stuk metaal. Dit alles maakt aluminium kozijnen de investering meer dan waard.

Houten kozijnen
Je kan ook nog de keuze maken om van hout raamkozijn kopen. Deze worden vaak gekozen door hun mooie en klassieke uitstraling. De kozijnen worden vaak gemaakt van hardhout. Hardhout is makkelijk te schilderen en isoleert goed. Het kan alleen wat duurder zijn kwa prijs en is niet heel goed voor het milieu. Nu heb je dus een aantal eigenschappen van verschillende soorten kozijnen gelezen en kan jij opzoek gaan naar je perfecte soort raamkozijn.

http://directeenkozijn.nl