DHZ website
Image default
Business

Hosted telefonie, één van de vele benamingen

Hosted Telefonie is één van de benamingen waar je wellicht al eens van gehoord hebt. Hosted VoIP, VoIP bellen, Cloud Telefonie zijn andere veel gehoorde benamingen. Termen die worden gebruikt voor een en dezelfde dienst: vaste telefonie uit de Cloud. Met Hosted telefonie krijg je de beschikking over een telefooncentrale die je de mogelijkheid geeft gebruik te maken van heel wat extra functionaliteiten ten opzichte van de traditionele telefonie. Al deze extra functionaliteiten zorgen voor een betere bereikbaarheid waardoor de professionele uitstraling van je bedrijf verhoogd wordt. Ondanks die extra functionaliteiten, betaal je niet meer, maar ook niet hetzelfde als je gewend was. Je gaat zelfs een stuk minder betalen ten opzichte van je huidige kosten voor telefonie: zo’n 20% tot 70%.

 

Wat is dat precies Hosted telefonie?

Bij Hosted telefonie bevindt zich de telefooncentrale niet op de bedrijfslocatie. Bij traditioneel bellen, was de infrastructuur voor telefoonverkeer en dataverkeer gescheiden. Je kent ze wel: de analoge lijnen en ISDN lijnen. Met VoIP (Voice over Internet Protocol) bellen krijg je de kans om zowel telefoonverkeer als dataverkeer over één verbinding (IP) te laten gaan, met behoud van de kwaliteit. Doordat de aanwezige analoge lijnen bij een bedrijf bij gebruik van Hosted telefonie niet meer worden gebruikt, is de telefooncentrale op locatie overbodig. Want je krijgt de beschikking over een telefooncentrale in de Cloud. Dat betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor de aanschaf, installatie en het onderhoud van deze centrale zoals je gewend was bij de traditionele telefooncentrale.

Hosted telefonie is flexibel en betrouwbaar

Met Hosted telefonie kan een (traditioneel) intern telefoonnummer gekoppeld worden aan een IP-adres. Deze unieke functionaliteit houdt in dat je ook thuis kunt werken, of op welke andere locatie dan ook, maar altijd via je werktelefoonnummer bereikbaar bent. Groeit je bedrijf? Dan groeit Hosted telefonie met je mee. Gaat het onverhoopt minder goed met je bedrijf? Dan krimpt Hosted telefonie met je mee. Schaalbaar: uitbreiden of beperken van IP-aansluitingen is heel snel geregeld bij De Nederlandse Provider. En je betaalt een vast bedrag per maand, afgestemd op de gewenste functionaliteiten en het aantal medewerkers. De Nederlandse Provider heeft beveiligde datacenters waar jouw telefooncentrale draait.

 

Een nieuwe dienst die vast vragen oproept. De vakkundige medewerkers van De Nederlandse Provider nemen de tijd om je te voorzien van een duidelijke uitleg en een inventarisatie voor jouw specifieke situatie.