DHZ website
Image default
Business

Kan uw onderneming nog zonder ERP?

Kan uw onderneming nog zonder ERP?

ERP bestaat al ruime tijd en heeft ondertussen zijn diensten bewezen. Maar wat is het precies en wat kan het voor uw bedrijf betekenen? Het is een complex systeem maar daarom hoeft het nog niet minder transparant en gebruiksvriendelijk te zijn. Wij gaan er hier graag even dieper op in.

ERP als kern van uw ondernemerschap

Bedenkt u eens even hoeveel verschillende afdelingen u binnen uw bedrijf heeft: sales, boekhouding, productie, personeelsadministratie, klantendienst, enzovoort. Elk van deze afdelingen heeft een eigen database, verwerkingssysteem of wat dan ook nodig om optimaal te kunnen functioneren. Maar als ieder van deze afdelingen nu eens via hetzelfde systeem zouden kunnen werken en toch hun eigenheid bewaren? Precies: dan komt u bij een ERP systeem uit. Het grote voordeel van het ERP software systeem is dat men slechts één keer gegevens van bijvoorbeeld klanten, leverancier en personeel hoeft in te geven. Dit verlaagt de kans op fouten in uw databank.

Specifieke ERP software voor de maakindustrie

Als u een ERP software maakindustrie heeft, worden er ook uw productlijnen aan gekoppeld. Denk hierbij aan uw voorraad, prospectie, planning van productie en leveringen. Een ERP software productie stuurt bijvoorbeeld machines aan. Alle productieprocessen worden in het ERP systeem verwerkt, waardoor uw productielijn optimaal en efficiënt werkt. Zowel voor de industrie van hout, metaal of kunststof bestaat er een ERP software. Elke branche heeft zijn specifieke manier van produceren maar uw ERP software is altijd de kern van het hele proces. U kunt het ERP eventueel koppelen aan bestaande software. Denk maar aan uw CAD/CAM of PDM/PLM systemen.

Eén grote database en software voor uw bedrijf: ERP

De grote kracht van ERP ligt in het feit dat het één centrale database is: transparantie, efficiëntie en vooruitzien. Daaraan gekoppeld is bijvoorbeeld uw facturatie- en personeelsadministratie. Daarnaast kunnen sales medewerkers de klantenbestanden raadplegen met bestellingen en voorbije leveringen. Uw HR afdeling kan de gegevens van alle medewerkers beheren en bijvoorbeeld afhankelijk van de geplande productie al dan niet extra medewerkers inschakelen. De medewerkers van het onthaal weten precies wie wie is bij uw klanten en kunnen uw gasten op de juiste manier verwelkomen. Uzelf als bedrijfsleider heeft een overzicht over alle processen. Met andere woorden: iedereen binnen uw bedrijf doet wij hij of zij moet doen dankzij de ERP software.

https://trivestsoftwaregroup.be/