DHZ website
Image default
Business

Latex topmatrassen geven extra ondersteuning

Tijdens het liggen in een zijhouding op uw matras ontstaat er extra druk op uw heup en schouders. Dit komt omdat de vering van het matras geen terugvering meer heeft door de druk op deze punten. Dit kan als vervelend worden ervaren als u bijvoorbeeld last van uw schouders of heup heeft. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen met een latex topmatras.

Samenstelling van het matras

De meeste latex matrassen bestaan voor een deel uit melksap (dit vormt natuurlatex) en natuurrubber. Hoe meer melksap er in het matras zit, hoe veerkrachtiger de topper is. Dit houd ook in dat u dan meer ondersteuning krijgt tijdens het liggen. Ook als u beweegt in uw slaap, past de latex topmatras zich direct aan uw houding aan. Slechts twee merken maken 100% natuurlatex matrassen: Green Sleep en Auraletto. De rest heeft een combinatie van natuurlatex, natuurrubber en andere stoffen.

Matrassen met ventilatie

Om te zorgen dat het matras voldoende ventileert worden er ventilatiegaten aangebracht in het matras. De ventilatie is ook afhankelijk van de productiewijzen, de samenstelling van de latex en de ondergrond. Een latexmatras presteert het best op een lattenbodem. Een gaatjesbodem zorgt voor te weinig ventilatie en een spiraalbodem geeft weinig steun.

Klinkt een latex topmatras als het beste matras voor u of wilt u meer informatie? Bezoek de website van kokbedden.nl, bezoek de winkel in Putten of neem contact op per mail of telefoon.