DHZ website
Image default
Industrie

Maak gebruik van een groefkogellager voor optimale prestaties

Als u een kogellager nodig heeft, dan is een groefkogellager een prima keuze. Deze is namelijk bijzonder sterk en daardoor bij uitstek geschikt voor toepassingen die veel van de assen en lagers eisen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij industriële machines die continu in gebruik zijn. Ook bij hoge snelheden is het belangrijk een goede groefkogellager te gebruiken die bovendien bestand is tegen hogere temperaturen. De lager beschermt de as tegen slijtage waardoor deze langer meegaat. Een lager is immers een stuk makkelijker te vervangen. Daarnaast is het leed vaak niet te overzien als een as afbreekt tijdens het gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een wielas die tijdens het rijden breekt. Dit kan fatale gevolgen hebben.

Verschillende toepassingen van een kogellager

Deze kogellagers worden toegepast in voertuigen, gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke apparaten. Zo hebben de wielen van skates lagers tussen de wielen en de assen om soepel te kunnen rijden op de skates. Een heteluchtoven heeft een ovenlager om de draaiende vin goed te laten presteren, ook als de oven opwarmt tot temperaturen boven de 200 graden. De bekendste toepassing van groefkogellagers is in auto’s en fietsen. Bij de fiets zitten er niet alleen lagers in de wielen maar ook aan de trapas. In apparaten worden bovendien groefkogellagers toegepast die energie efficiënt zijn om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal functioneert en toch zo weinig mogelijk energie verbruikt.

Kogellagers kunt u nu gewoon online bestellen

U kunt een groefkogellager nu heel gemakkelijk via het internet bestellen. U kunt hiervoor terecht bij Sanders, een handelaar in zowel groefkogellagers als andere industriële onderdelen. U kunt uw bestelling binnen enkele dagen verwachten. Wilt u uw producten liever meteen meenemen dan kunt u terecht in één van de drie vestigingen van Sanders in Den Haag, Wateringen en Bleiswijk. De adressen vindt u op de website. Hier vindt u ook een contactformulier voor het stellen van al uw vragen of als u een prijsopgave wilt voor een grote bestelling.

https://www.bernardsanders.com/