DHZ website
Image default
Business

Onbekende feiten over loodgieters

 

Het beroep van loodgieter is wel bekend. Iedereen kent wel een loodgieter of weet in ieder geval van het bestaan van loodgieters af. Er zijn echter veel dingen die mensen over het algemeen niet weten over loodgieters, bijvoorbeeld dat zij naast sanitair en verwarming ook bijvoorbeeld daken, keukens en elektronische apparatuur kunnen aansluiten, repareren en onderhouden. Hier onder wat meer onbekende feitjes over de loodgieter.

 

Er zijn niet genoeg loodgieters

Als men denkt aan een loodgieter ziek men vaak een grijzige man voor zich met een hangbuikje en een snor. Echter, niet alle loodgieters zien er zo uit. Zo zijn er ook jonge loodgieters, en elk jaar komen er weer een aantal bij. Echter, er komen er niet genoeg bij om het tekort aan loodgieters op te vullen. Dit tekort is namelijk jaarlijks ongeveer 800 loodgieters! De branche zou meer moeten promoten om meer jonge loodgieters te interesseren en aan te trekken.

 

De veelzijdigheid van de werkzaamheden

Een loodgieter houdt zich met veel werkzaamheden bezig. Veel mensen denken dat het beroep alleen bestaat uit het installeren, nalopen, repareren en onderhouden van loodgieter installaties maar loodgieters doen bijvoorbeeld ook aan het installeren, onderhouden en repareren van keukens, daken en verwarming. Ook gasleidingen vallen onder het beroep van de loodgieter. Er zijn ook loodgieters die hun brood op tafel brengen door sanitair aan te passen zodat ouderen er langer zelfstandig in kunnen wonen. Zo zijn er ook loodgieters die vooral bezig zijn met het energiezuinig maken van woningen. Al deze werkzaamheden vallen namelijk onder de gemeenschappelijke noemer van loodgieter.

 

Naast bovenstaande werkzaamheden hebben loodgieters nog veel meer mogelijke werkzaamheden, bijvoorbeeld het werken aan daken en het installeren van nieuwe elektronische apparatuur. Ook werken loodgieters aan riolering. Woont u in Delft en omgeving en bent u op zoek naar een loodgieter? Kijk niet verder maar bereik ons direct en we sturen vandaag nog een loodgieter langs.