DHZ website
Image default
Business

Waardevol in een bedrijf

Het is te allen tijde belangrijk om je goed te presenteren voor de buitenwereld, helemaal als je opzoek bent naar een nieuwe baan. Ook als je al een baan hebt is dit belangrijk, zo stel je je open voor nieuwe kansen. Naast dit is het belangrijk om je in te dekken voor als het fout gaat. het kan wel eens voorkomen dat in economisch slechte tijden er banen worden geschrapt om het bedrijf staande te houden. Als het bedrijf dit dan niet doet dan kan dit leiden dot een faillissement en heeft dan als gevolg dat iedereen zijn baan kwijt is. als medewerker moet je je daarom waardevol maken voor het bedrijf. dit kan op verschillende manieren.

Zorg ervoor dat je je werk altijd goed doet en kwalitatief goed werk levert. Dit zorgt ervoor dat je waardvol bent voor het bedrijf. sta daarnaast altijd open voor andere werkzaamheden zodat je nieuwe dingen leert. Als je veel dingen kan, kan je ook op verschillende functie fungeren en kan je op verschillende afdelingen werken. Dit is economisch slechte tijden essentieel aangezien er dan vaak functies en soms hele afdelingen worden opgeheven. Zorg ook dat je kennisniveau op peil blijft zodat je altijd weet waar je over praat en altijd kan inspelen op de meest recente ontwikkelingen in jou branche.

Naast dit is er ook nog een back up die je achter de hand kan houden als dit allemaal niet heeft geholpen. Je kan namelijk een outplacementbureau achter de hand houden die jou helpt met het vinden van een nieuwe baan wanneer het zover is. Je ondergaat dan een outplacement traject waardoor je sneller aan een nieuwe baan komt. je word dan stap voor stap bereikt waardoor je kans een stuk groter word. Al met al is het belangrijk om jezelf waardevol te maken voor een bedrijf en je te allen tijde in te dekken voor het slechtste.

https://loopbaannederland.nl/