DHZ website
Image default
Business

Waarom is een Quooker kraan zo populair?

Wat is de Quooker?

De Quooker kokend waterkraan is een Nederlandse uitvinding. Deze kraan levert direct kokend water op ieder moment van de dag. De Quooker helpt je bij het bereiden een warme maaltijd, een kop hete chocolademelk of een kopje bouillon. Je hebt natuurlijk meerdere modellen van de Quooker en die brengen ook nog andere toepassingen met zich mee. De kraan wordt geplaatst op het aanrecht. Het reservoir staat onder het aanrecht en buiten het zicht waardoor er veel ruimte wordt bespaard.

Wat is het voordeel van een Quooker?

Het voornaamste voordeel van de Quooker is natuurlijk dat het direct kokend water kan leveren waardoor je veel tijd kunt besparen op de bereiding van bijvoorbeeld je eten of drinken. Om ervoor te kunnen zorgen dat je het zuiverste drinkwater hebt is er een koolfilter geplaatst op de Quooker. De koolfilter hoeft maar een keer in de vijf jaar vervangen te worden. De filter is ook maar 30 euro waardoor de kosten enorm laag blijven. Waar kokend water is, is ook gevaar. Daarvoor heeft de Quooker een speciaal systeem bedacht. De straal die uit de kraan komt bestaat uit kleine spetters waardoor zelfs als je hand eronder komt dit geen ernstige brandwonden kan opleveren. Ook kan je waterkoker de prullenbak in omdat je de kraan dus hebt. Zo houd je automatisch meer ruimte op je aanrecht over.

Wat is het nadeel van een Quooker?

Hoewel de Quooker grote voordelen heeft zitten er ook wat nadelen aan. Voor de Quooker is in de meeste huishoudens een extra elektriciteitsaansluiting nodig. Dit kan een groot obstakel vormen voor de aanschaf voor de Quooker want een extra aansluiting creëren kost veel tijd en geld. Daarnaast is het niet zo dat je kokend water kunt blijven tappen. Het water komt uit een reservoir die een beperkte inhoud heeft wat betekent dat je maar een bepaalde inhoud water hebt. Ook dit is weer afhankelijk van de grootte van je reservoir.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van de Quooker worden steeds groter omdat er steeds wordt vernieuwd. Waar in eerste instantie een standaard kraan werd geleverd kun je nu ook kiezen voor andere modellen om zo een impuls te geven aan je keuken of geen kwaliteit van je keuken in te leveren. Ook kun je variëren in reservoirs om zo jouw ideale hoeveelheid te krijgen. Ook zijn de accessoires steeds meer in opkomst. Zo zijn er verschillende beugels om je kraan aan te hangen en kun je ook kiezen voor een zeeppomp.