DHZ website
Image default
Business

Welke waterpomp in de tuin, is geschikt voor mij?

Een waterpomp is op zichzelf een erg breed product, waarbij er verschillende types en maten van zijn. Er is in principe geen juist formaat voor een waterpomp, zolang er maar gekozen is uit de goede. Nu vraagt u zich vast af welke pomp geschikt is voor mijn tuin.

 

Allereerst is het belangrijk om te weten wat uw doeleinden zijn. Een waterpomp heeft namelijk altijd een doel. Als u dat eenmaal voor eigen ogen heeft, kunt u hieronder kiezen uit de juiste waterpomp.

 

De hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp is een pomp die bestaat uit twee onderdelen. Een drukvat en een centrifugaalpomp. De centrifugaalpomp is nodig om het drukvat te vullen. Als er water uit de waterbron wordt gehaald, daalt de druk in het drukvat. De centrifugaalpomp zorgt er dan voor dat de druk weer opgevoerd wordt. Deze pomp wordt dan ook gebruikt om drukverhoging te realiseren.

 

Het voordeel aan deze waterpomp is dat het vrij goedkoop is. Het nadeel wat erbij komt kijken, is dat de pomp tijdens het pompen relatief veel geluid maakt. Voor meer informatie over de hydrofoorpomp ga dan naar:

 

De elektrische beregeningspomp

Als tweede optie kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van een elektrische beregeningspomp. De pomp heeft geen reservoir, echter reageert de pomp direct op een vermindering van druk.

 

Het voordeel van de elektrische beregeningspomp is het erg gemakkelijk te installeren valt, omdat de pomp klein is. Het nadeel van deze pomp is dat deze duurder is dan de andere waterpompen.

 

De bronpomp

Als laatst kunt u er ook voor kiezen om in uw tuin een bronpomp aan te schaffen. Het doel van deze pomp is om het regenwater direct aan te zuigen.

 

Het voornaamste voordeel van deze pomp is dat hij vrihwel geruisloos te werk gaat. Dat komt doordat de pomp onderwater hangt en dat houd in dat het water het geluid opvangt. Het nadeel, wat ook bij de pomp hierboven van sprake is, is hete feit dat hij aardig prijzig is.

https://www.waterpompshop.nl/