DHZ website
Image default
Business

Alarminstallatie laten installeren

Alarminstallatie laten installeren?

 

De markt is booming van alarminstallaties. Steeds meer merken over de hele wereld stappen in de markt van elekronisch beveiliging systemen. Uit Amerika komen steeds meer doe het jezelf producten van google, apple, ring en nest.
Deze merken hebben alarm systeem ontworpen welke je zelf gemakkelijk kan installaren. Vaak met een smart phone of via laptop en PC. Door middel van een web browser of app leer je alle componenten in op het systeem. Gebruikers en codes worden aangemaakt via de app. 
Voordeel is dat het programmeren gemakkelijk is te begrijpen. Je moet natuurlijk nog wel alles zelf monteren aan muren en of ramen.

Nadeel van deze doe het jezelf systemen is dat de aanschaf wel goedkoop is. Maar dat je afhankelijk bent van een grote amerikaanse partij waar je maandelijks aan moet betalen. Want de service gaat allemaal digitaal. De programmering is allemaal via het grote internet wolk namelijk de cloud. Dit is ook de reden waarom een dergelijk systeem zo goedkoop is. Er is bijna geen elektronica in het systeem. Alle intelligentie zit in de cloud.

Wilt u afhankelijk zijn van deze multinationals? 

Wanneer u een alarminstallatie laat installeren bij een beveiligingsbedrijf dan krijgt u een alarm systeem welke wel alles in huis heeft qua techniek. Alle intelligentie zit in het alarmsysteem welke wordt geplaatst. U bent dus niet afhankelijk van derden zoals google, apple of een andere “gigant” 

Een alarmintallatie kan draadloos worden uitgevoerd of geheel bekabeld. Maar ook een hybride alarmsysteem is een mogelijkheid. Een draadloos alarmsysteem is gemakkelijker aan te leggen. Er zijn geen kabels tussen de centrale en alle alarm sensoren. Alle meldingen worden via de 868 mhz verstuurd naar het alarm. Dit kan een 1 weg communicatie zijn en een 2 weg commnicatie. Voordeel van een 2 weg communicatie is dat de sensor een terug koppeling krijgt van de centrale als de meldingen zijn ontvangen. Een betrouwbare verbinding dan een 1 weg communicatie. Ook de batterijen gaan langer mee bij een 2 weg communicatie.

Een bedraad alarmsysteem zijn alle componenten verbonden met een alarmkabel. Grote voordeel is dat er geen batterijen worden gebruikt. Beter voor het mileu en goedkoper in onderhoud.Wel is de installatie tijd langer en intensiever. Er moet een kabel in een afgeschermde buis overal naar toe worden aangelegd. Dit kan zichtwerk zijn of via een systeem plafond of bv onder de vloer. Bij nieuw bouw adviseren wij direct buis aan te leggen naar de detectie punten. 
Een bedraad alarmsysteem moet altijd worden aangelegd door een professioneel bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Het vinden van een geschikte notariaat

Anti allergie kussensloop

Kindertandarts uit regio Amsterdam