DHZ website
Image default
Business

Basketball Jerseys en waar NBA uit bestaat

Ben je op zoek naar Basketball Jerseys? Dan bent je hier aan het juiste adres. Wij zijn namelijk de specialist op gebied van Basketball Jerseys ! Wist u eigenlijk waar de NBA uit bestaat en hoe alle team zijn verdeeld?

Waar begon het mee?

De in 1949 in de Verenigde Staten opgerichte National Basketball Association of kortweg NBA is de organisator van de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld en een van de vier grote sportliga’s in Noord-Amerika. In de NBA speelt ook één team uit Canada namelijk de Toronto Raptors. Maar als je verder kijkt naar de opbouw en de verdeling van het basketbal kampioenschap, hoe zijn de clubs dan onderling verdeeld?

Verdeeld per regio

De NBA is verdeeld over dertig team die weer onderverdeeld zijn in twee helften en drie sub teams. Hierdoor kan er overzichtelijk worden gehouden tegen welk team er moeten worden gespeeld. De verschillende teams zijn als volgt:

Eastern Conference Western Conference

Atlantic Southwest

Central Northwest

Southeast Pacific

Er worden door elk team 82 wedstrijden gespeeld gedurende de start van het toernooi. Er team is verplicht om minimaal tweemaal tegen dezelfde tegenstander te spelen. Dit betekent dat er voor elk team een keer thuis wordt gespeeld en dat elk team ook een keer uit speelt. Wanneer alle teams hebben gespeeld zal de finale plaatsvinden. Dit wordt ook wel de ‘’super bowl’’ genoemd, dit is het meest bekeken televisieprogramma in Amerika, er wordt namelijk door ruim veertig miljoen mensen naar gekeken. Door deze cijfers is het natuurlijk ook direct duidelijk hoe populair de sport is. Maar basketbal is ook heel populair onder de Nederlanders. Als je op het punt gekomen bent dat je ook wilt gaan basketballen, wacht dan niet langer en bekijk direct waar je kan beginnen!

https://www.bbtshop.nl/