DHZ website
Image default
Business

Borstvergroting, de feiten en fabels

Over borstvergrotingen heeft iedereen wel een mening. Sommigen beweren dat vrouwen dit puur en alleen doen om er aantrekkelijk uit te zien en dat het nergens voor nodig is, terwijl anderen weer beweren dat het in sommige gevallen broodnodig is, omdat een vrouw met kleine of slappe borsten vaak een extreem slecht zelfbeeld en zelfvertrouwen heeft, wat haar bovendien elke dag belemmerd in het dagelijks leven. Ongeacht de meningen zijn borstvergrotingen momenteel een populair item. Vandaar een aantal feiten en fabels over borstvergrotingen voor tijdens het eerstvolgende gesprek over borstvergrotingen.

Niet alleen in gesprekken zijn borstvergrotingen een hot item, maar ook als ingreep zelf: er zijn steeds meer vrouwen die een borstvergroting ondergaan en er zijn een groot aantal professionele bedrijven waar men een borstvergroting kan ondergaan, waaronder www.faceland.nl. Veel mensen denken dat een borstvergroting niet vaak uitgevoerd wordt, maar niets is minder waar: in Nederland wordt er één borstvergroting per 5600 inwoners uitgevoerd en is deze ingreep nog steeds in opmars. In andere landen is de ingreep nog populairder: zo wordt er in de Verenigde Staten één ingreep per 1053 inwoners gedaan: ruim vijf keer zo vaak als in Nederland.

Een andere vaak gehoorde opmerking is dat de borstvergroting iets nieuws is, en pas enkele jaren bestaat en een product is van onze huidige maatschappij. Ook dat is zeker niet waar: de eerste borstvergrotingen werden voor zover bekend gedaan in 1895. Toen had men overigens ook nog niet de implantaten zoals wij die nu kennen: de implantaten die toen gebruikt werden waren bestonden vaak uit gemalen rubber, ivoor of zelfs glazen ballen!

Overigens is het een fabel dat alleen vrouwen met kleine borsten een borstvergroting ondergaan: meestal is het niet de grootte van de borsten waardoor men kiest voor een ingreep, maar het verschil in grootte tussen de borsten.

http://faceland.nl/