DHZ website
Image default
Business

Gitaar speciaal voor kinderen

Er zijn veel verschillende soorten gitaren te koop, maar wat als uw kind nou gitaar wil spelen. Nu kunt u denken, ach daar is die nog veel te jong voor. Toch zou dit een gemiste kans zijn als u uw kind juist op dit moment geen gitaar laat spelen. Op een jonge leeftijd is de leergierigheid vaak het groots. Echt gitaar spelen zullen ze pas leren op een latere leeftijd, maar het leren omgaan met een gitaar kan al wel. Daarbij neemt de muzikale kennis van een kind sterk toe in combinatie met het horen van verschillende tonen. Er kan daarom eigenlijk wel gezegd worden, dat elk kind moet beginnen met muziek maken. Meer informatie over het kopen van een kindergitaar lees je in het vervolg van deze blog.

Wat is een kindergitaar?

Een kindergitaar is een gitaar speciaal gemaakt voor kleine kinderen. Al snel te verwarren met een ukelele. Het grootste verschil tussen een ukelele en kindergitaar is:

  • Kindergitaar: 6 snaren
  • Ukelele: 4 snaren

Daarbij zijn kindergitaren ook nog eens in verschillende categorieën verkrijgbaar. Er van uitgaande dat een normale gitaar (4/4), oftewel volle lengte heeft. Dan zijn er nog meerdere maten. Aangegeven in een zoveelste deel van een normale 4/4 gitaar. Waarbij de kleinste kindergitaar (1/8) is. Bent u overtuigd of wilt u nog even verder kijken naar mogelijke andere formaten? Dan is het raadzaam om eens meerdere kindergitaren met elkaar te gaan vergelijken.

Kindergitaar kopen?

Tijd om een kindergitaar te kopen? Hou dan rekening met de materialen waarvan deze is gemaakt. Veel kindergitaren zal u namelijk tegenkomen in een plastic uitvoering (goedkoop). Wilt u een professionelere kindergitaar, dan zijn deze ook in een houtsoort verkrijgbaar. Verkrijgbaar voor een betaalbare prijs. Vaak nog gelegen onder de 100 euro. Ook worden kindergitaren uitgevoerd in vrouwvriendelijke modellen. Vrouwen die vaak de 4/4 net wat te groot vinden. Dan kunt u als vrouw kiezen voor een 3/4 of 2/4 model.