DHZ website
Image default
Business

Computerreparatie in Schiedam gezocht? Hier kunt u op letten.

Computerprobleem? Waarschijnlijk gebruikt u uw computer of laptop heel vaak en komt het helemaal niet uit als er wat mis mee is. Misschien heeft u net een deadline, of had u gewoon zin in een avondje Netflix. Wat de reden ook is, het is natuurlijk zaak dat de computer weer snel hersteld wordt.

Het beste kunt u dan op zoek gaan naar een computer reparatie bedrijf. Deze bedrijven zijn niet gericht op verkoop, maar focussen zich op het oplossen van hardware en software problemen. Meestal repareren ze naast computers en laptops ook tablets en telefoons.

Hierdoor kunnen ze vaak meer voor u betekenen dan gewone computerwinkels. Ze voeren meer reparaties uit en zijn vaak deskundiger. Naast reparaties en het herstellen van softwareproblemen leveren ze vaak nog andere services. Ze komen bijvoorbeeld op locatie, leggen netwerken aan, doen aan dataopslag of leveren helpdesk support.

Hoe vindt u een goed reparatiebedrijf in de buurt van Schiedam? Hier zijn een paar tips om u te helpen.

Onderzoek vooraf

Het is nuttig om van tevoren een onderzoek te doen omdat veel computerproblemen geen duidelijke oorzaak laten zien. Daarom kan een bedrijf van tevoren soms niet goed inschatten wat het probleem is, en hoeveel een onderzoek gaat kosten. Om die reden bieden veel reparatiebedrijven een onderzoek aan, voordat tot reparatie wordt overgegaan.

Hoe gaat dat in zijn werk? Eerst schrijven ze zorgvuldig mogelijk de klacht op, waarna ze een aantal tests doen op de computer, afhankelijk van het probleem. Soms moet de computer uit elkaar gehaald worden, in andere gevallen is dat niet nodig. Als het probleem gevonden is, belt het bedrijf u op met de conclusie en een prijsopgave. U kunt dan beslissen of u de computer wilt laten repareren.

Het is ook mogelijk om voor tussenoplossingen te kiezen, bijvoorbeeld om alleen dataherstel te doen, of om de harde schijf in een externe behuizing te plaatsen. Op deze manier kunt u altijd controle houden over de kosten.

Keurmerken

Het bekendste certificaat in deze branche is het ICTWaarborg certificaat. Aangesloten bedrijven moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Ze zijn te herkennen aan het blauwe driehoekige logo dat ze op hun website voeren. ICTWaarborg biedt bepaalde garanties, bijvoorbeeld bij faillissementen.

Recensies

Recensies lezen is een goede manier om snel een idee te krijgen wat andere klanten van het bedrijf ervaren hebben. Let er daarbij wel op dat de bron van de recensies onafhankelijk is. Bijvoorbeeld de recensies die op de eigen website staan zijn, hoewel ze meestal wel echt zijn, vaak geselecteerd door het bedrijf zelf. Betere bronnen van recensies zijn bijvoorbeeld Google recensies of Trust Pilot.

Ook heeft het niet veel zin om recensies te bekijken als er maar enkelen staan. Als er minder dan tien recensies staan is de kans namelijk erg groot dat u een toevalstreffer tegenkomt. Ook is het handig om te kijken naar de inhoud en niet alleen naar de scores. Verschillende mensen vinden namelijk verschillende dingen belangrijk. Mensen die een slechte ervaring hebben gehad, zijn soms sneller geneigd te gaan schrijven, dan mensen die een goede ervaring hebben gehad.

Goede communicatie

Misschien denkt u er niet gelijk aan, maar de communicatie met het bedrijf kan soms veel zeggen over hoe het bedrijf functioneert. Zijn de medewerkers vriendelijk en betrokken? Dan is de kans groot dat het bedrijf ook goed in elkaar zit. Komen ze juist ongeïnteresseerd over? Dan spelen er mogelijk andere problemen, wat ook de reparatie van uw computer zou kunnen beïnvloeden.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Schiedam

PC Refresh
Dit bedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast compter reparatie in Rotterdam doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Rotterdam en doen zowel aan reparaties als aan verkoop. Ze hebben enkele goede recensies, het ICT Keurmerk en het ICTWaarborg certificaat. Ze komen ook aan huis, werken op afstand. en leveren backup- en clouddiensten.

Mycrocom

Dit bedrijf zit in Schiedam en hoewel ze zich voornamelijk op verkoop richten, doen ze ook reparaties. Ze hebben goede recensies op Google en verlenen verschillende services. Ze komen op locatie en doen aan hulp op afstand.

PCdokteraanhuis

Dit is een bedrijf dat in Rotterdam zit en veel op locatie komt. Ze hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast hulp op locatie doen ze ook aan hulp op afstand.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/