De hoeveelheid uren die je werkt

Dhzwebsite

Als je hebt gesolliciteerd en je bent aangenomen kom je in het traject van de werkende mensen. Maar zo ver is het niet gelijk. Je moet eerst nog een contract opstellen waarin staat hoeveel uren je gaat werken en tegen welke voorwaarden. Het is handig om hierbij gebruik te maken van recruitment software. Je weet vanaf begin af aan hoeveel uur je per week gaat werken en komt dus niet voor verassingen te staan. Dit is waarschijnlijk van te voren afgesproken en levert geen problemen op. Het ligt anders als je werkt onder een 0 uren contract. In dit geval maakt het niet uit hoeveel je werkt en verschilt het aantal uren per keer. Je kan 0 uur, maar ook 60 uur per weer werken. Dit zijn banen en contracten die vaak gebruikt worden door mensen die flexibel moeten zijn. Denk hierbij aan stagiaires of mensen met meerdere verplichtingen. 

Voordat je je contract überhaupt kan veranderen moet je aan een x aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het bedrijf een minimum hebben van 10 medewerkers. Hiernaast moet je minimaal een half jaar in dienst zijn. Het kan een lang proces zijn en het moet dan ook het liefst twee maanden voor ingang schriftelijk aangevraagd worden. Het moet namelijk geregeld worden dat je minder werkt. Als jij 20 uur minder in de week wilt gaan werken moet je er aan denken dat er iemand anders moet zijn die deze 20 uur wilt opvullen. Je kan dus ook niet na een 2 maanden weer roepen dat je wel extra werken wilt. Het is belangrijk voor de werkgever, maar ook voor jou als werknemer dat de urenadministratie goed bijgehouden wordt. 

Iedereen z’n situatie is anders dus er is ook niet zo iets als goed of slecht in jou bijdrage in het arbeidsproces. Het is gewoon een kwestie van andere taken in deze maatschapij.

https://www.mysolution.nl/