DHZ website
Image default
Business

Parcodes printen en scannen

Een print op papier krijgen is heel eenvoudig, een continuous inkjet printer zorgt ervoor dat inkt in de gewenste karakters of design op het papier gedrukt worden. Er zijn de meest vergevorderde printsystemen die printen op topkwaliteit en/of tegen topsnelheid. Printtechnieken worden zeer veelvoudig gebruikt en kennen duizenden verschillende toepassingen. Printers worden in het doorgaanse huis vaak gebruikt, grote print- en kopieermachines kan je terugvinden in zowat elk bedrijf en elke school en industriële printers worden gebruikt voor het bedrukken van verpakkingen, coding of barcodes op diverse printondergronden. Er zijn dan ook niet veel dingen waarvoor er nog geen perfect printsysteem is ontwikkeld. 

Barcode printen is een van de veelgebruikte toepassingen van printers. Barcodes worden heel veel gebruikt, denk maar aan alle producten in een winkel of voor kaartjes voor een evenement, de trein of een concert. Barcodes worden op papier of op producten gedrukt met inkt. Een andere techniek is dat de barcode door middel van hitte op papier of een product wordt gedrukt, deze techniek heet thermo transfer printen. Dit wordt onder andere gedaan bij de bonnetjes in de supermarkt. De bonnetjes worden gedrukt op dun papier dat dus makkelijk met deze techniek te bedrukken is. Een voordeel is dat er geen droogtijd nodig is bij de thermo transfer techniek.

Er is wel een evolutie aan de gang rond barcodes. Waar deze vroeger altijd geprint dienden te worden, wordt dit steeds minder het geval. Tegenwoordig kunnen we tickets en kaarten ook laden op onze smartphone. We krijgen dan wel een barcode toegestuurd, maar we hoeven ze niet langer af te printen. De barcode laten scannen van op ons smartphone scherm is meestal al genoeg. Deze evolutie zorgt evoor dat processen een stuk sneller en beter kunnen verlopen. Bovendien zorgt het ervoor dat we meer afstappen van papier, wat dus ook veel milieubewuster is.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Borstvergroting, de feiten en fabels

Kindertandarts uit regio Amsterdam

Op zoek naar een dansschool in Arnhem?