DHZ website
Image default
Business

De ideale luiertas kiezen

De luiertas is een onmisbare accessoires voor iedere nieuwe mama. In de luiertas, ook wel luieretui genoemd, kun je alle spullen kwijt die je nodig hebt op een dag. Niet alleen luiers, maar ook flesjes, speentjes en andere spulletjes. Het grootste voordeel is echter meteen ook het grootste nadeel: de luiertassen komen in alle soorten en maten. Hoe weet je nou welke luiertas je moet kiezen? Geen zorgen, want we hebben een aantal cruciale beoordelingspunten voor je op een rij gezet!

Grootte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de grootte van de luiertas. Je hebt kleine luiertasjes, die je gewoon om jouw schouder kunt hangen, maar er zijn ook grotere varianten. Hier kun je weliswaar alles in kwijt, maar het is ook een gedoe om deze de hele dag mee te moeten sjouwen. Ga je voor praktisch in het reizen, of ga je voor het meenemen van alle benodigde spullen?

Indeling

Ten tweede is de indeling een punt om goed op te letten. Veel mensen hechten veel waarde aan een perfect ingedeelde luiertas, met vakjes voor ieder klein dingetje. Dit terwijl de ander juist het liefst een ‘normale’ tas heeft, waar alles in één zak zit.

Verstelbaar

Ben jij niet de enige die de luiertas draagt? Dan is het waarschijnlijk wel handig om een luieretui met verstelbare banden te kopen. Niet iedereen is even groot als jij bent, waardoor het handig is als bijvoorbeeld jouw partner de luiertas ook af en toe even kan dragen en in kan stellen op de voor hem juiste grootte.

Sluiting

Waar men ook niet altijd bij stilstaat, is de sluiting van de luiertas. Wanneer je een rits neemt, weet je zeker dat de inhoud niet zomaar uit jouw tas zal vallen. Heb je een klittenbandsluiting, dan kunnen hier diverse spullen aan blijven hangen. En koordsluitingen en knoopsluitingen zijn weer lastig om open te maken.

Heb je nog steeds geen idee wat de voor jou ideale luiertas is? Neem een kijkje in de collectie luiertassen van Jut en Juul Lifestyle for Kids.

 

https://www.jutenjuul.nl/