DHZ website
Image default
Business

De kerstboom

Een vogel zonder vleugels, een zomer zonder zon of een kerstmis zonder kerstboom. Deze twee dingen zijn iedere keer weer enorm aan elkaar verbonden, en zouden niet hetzelfde zijn zonder elkaar. De kerstboom blijft een bijzonder fenomeen, want waar gaat het nou eigenlijk om, en waarom zou je een boom in je huis zetten. In dit artikel kom je achter de herkomst van de kerstboom. Ook leer je waarom de kerstboom zo onvervangbaar blijft in de toekomst.

 

De kerstboom werd voor het eerst gebruikt ergens in de middeleeuwen. Deze werd in de winter verbrand op de koudste dag van het jaar. Om deze reden werd de kerstboom in het huis bewaard. Deze kerstboom kwam steeds verder naar voren door de jaren heen. Een eeuw later werd de kerstboom steeds meer naar voren geschoven, als een teken van de start van de winter.

 

De kerstboom werd op een gegeven moment door gepasseerd naar de rest van Europa. Hierdoor verspreidde het gebruik van de kerstboom al snel. Op een bepaald moment werd kerstmis gevierd tijdens het gebruik van de versierde kerstboom. Hierdoor werd ervoor gezorgd dat de kerstboom een begrip werd rondom het huidige kerstfeest. Het kerstfeest zelf heeft dus eigenlijk weinig te maken met de versierde kerstboom. Deze eerste kerstbomen werden versierd met kaarsen. Later kwamen hier nog wat andere attributen bij.

Bij ons tegenwoordig wordt de kerstboom iets anders versierd. De kaarsen zijn veranderd in sfeerverlichting en de versieringen zijn kerstballen. Wanneer de kerstballen zijn geïntroduceerd is niet officieel bekend geworden. Wel is het duidelijk dat de kerstboom tegenwoordig veel makkelijker binnen te halen is als vroeger. Waar je vroeger op zoek moest in de wildernis naar een geschikte boom, kan tegenwoordig een kerstboom bestellen. Deze kerstboom wordt tegenwoordig ook een stuk meer diverse. De kerstboom veranderd namelijk steeds meer. Zo is er zelfs een witte kerstboom, deze zijn gewoon online verkrijgbaar.  

http://xmasdeco.nl