DHZ website
Image default
Business

Diamanten ringen, een waardevol bezit

Diamonds Are A Girl’s Best Friend, een lied uit 1949 dat nog steeds de waarheid weerspiegeld. Er is geen vrouw te vinden die geen snellere hartslag krijgt van een fonkelende diamant. Deze edelsteen wordt al sinds 2500 voor Christus als sieraad gedragen. Diamanten ringen komen we tegen als verlovingsring, trouwring of als bijzonder sieraad. De diamanten ring is niet alleen voor sterren: tegenwoordig kan iedereen met dit sieraad pronken.

Betekenis van diamanten ringen

Diamanten worden gezien als het teken van liefde en trouw. Rond de vierde eeuw werd er geen huwelijk gesloten zonder uitwisseling van trouwringen. De trouwring werd niet alleen voorzien van inscriptie, ook werd deze steeds vaker voorzien van een of meerdere diamanten. De ring staat symbool voor oneindig, net zoals het huwelijk moet zijn. Voeg diamanten en ringen samen, en je hebt het ultieme geluks- en liefdessymbool.

De keuze van diamanten

Er is veel te krijgen op het gebied van diamanten ringen, van eenvoudig tot luxueus. Wat opvalt is het grote prijsverschil hierin. Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat. Hoe groter de diamant, hoe duurder deze is. Grote diamanten zijn zeldzamer en daardoor veel kostbaarder. Ook de zuiverheid is prijsbepalend. Een diamant heeft nagenoeg altijd insluitsels. Deze insluitsels zijn vaak niet met het blote oog te zien. Dit heeft dan ook invloed op de waarde.

Kleurloze diamanten zijn waardevoller, deze laten het licht goed door. De D kleur is zeer waardevol, terwijl de I en J kleuren een beetje wit tot lichtgelig en daarmee voordeliger zijn. Vergeet ook niet de slijpvorm. De meeste diamanten ringen zijn voorzien van briljant geslepen diamanten. Deze slijpvorm bestaat uit 58 facetten, waardoor het licht prachtig naar boven wordt weerkaatst. Wie goed op deze factoren let of zich laat adviseren, koopt een waardevol bezit voor eeuwig.

https://www.diamantendeals.nl/

Gerelateerde artikelen

Moeilijke zaken omtrent een onderneming

Taffe industriele tafel, Robuuste tafels, eiken tafels, industriele eettafel, industriele tafel

De racefiets ronde van Frankrijk