DHZ website
Image default
Business

Dubbel glas bestellen

Je kent de toepassing van dubbel glas waarschijnlijk wel, het wordt gebruikt in ramen, deuren en kozijnen. Voornamelijk om de warmte- en geluidsisolatie te verbeteren. Wat zijn de voordelen, en hoe zorg je voor een juiste balans tussen geluids- en warmte-isolatie?

Hoe helpt dubbel glas te isoleren?

De techniek achter dubbel glas is te vergelijken met een spouwmuur. Er wordt een ruimte gecreëerd, met daarin droge lucht of een soort gas. Verder is dubbelglas voorzien van een speciale coating, en vochtabsorberend materiaal. De spouw tussen de glazen in zorgt voor een betere warmtegeleiding. Warme lucht van binnen trekt minder snel naar buiten, en koude lucht van buiten trekt minder snel naar binnen.

Isolatiewaarde geluid en warmte verbeteren

Bij het plaatsen van het glas is het belangrijk om te weten wat je wilt. Isoleren tegen geluid? Een bredere spouw tussen het dubbel glas is dan gewenst. Ook is het mogelijk om het glas aan de buitenkant iets dikker uit te laten voeren, dan binnen. Hierdoor dringen geluidstrillingen minder door. Wil je naast geluidsisolatie niet inleveren op warmte-isolatie? Plaats dan enkele millimeters voor het dubbele glas, nog een glasplaat. Hierdoor ben je verzekerd van een goede geluids- en warmte-isolatie. Het liefst met aan de buitenzijde dus een iets dikkere glasplaat, dan de glasplaat aan de binnenzijde van het huis. Wil je kwalitatief dubbel glas kopen op een betrouwbaar adres? Ga dan naar www.glaskoning.nl.