DHZ website
Image default
Business

Een lek in het zwembad

Als trotse zwembadeigenaar heb je al het recht om te pronken met jouw juweeltje. Je hebt er immers veel tijd, energie en waarschijnlijk ook geld in gestopt. Daarnaast ben je waarschijnlijk de enige die zo’n mooi zwembad in de tuin (of binnenshuis) heeft liggen. Een zwembad heeft verder een enorme aantrekkingskracht: jij bent in staat de beste feestjes te geven en niemand behalve de overbuurman met watervrees zal ooit een uitnodiging om bij jou te komen zwemmen afslaan.

Toch heeft een zwembad ook onderhoud nodig. Goed onderhoud zorgt er immers voor dat een zwembad lek voorkomen kan worden. Een zwembadlek zorgt er namelijk voor enorm veel overlast: het doorsnee zwembad heeft al gauw een inhoud van enkele duizenden liters water. Stel je voor dat dit plotseling door uw huis stroomt, of over de grond in uw tuin bij u en de buren naar binnen sijpelt, dan zijn de kosten al gauw niet meer te overzien. Overigens is een zwembadlek ook niet gemakkelijk te verhelpen: het lek zit vaak verstopt en is lastig te traceren en kost bovendien vaak meer geld dan je lief is.

Goed onderhoud is dus erg belangrijk. Dit begint bij het grondig inspecteren het zwembad gedurende de herfst- of wintermaanden: ga op zoek naar kleine kiertjes of beschadigingen. Na 10 jaar is het ook aangeraden om nieuw zwembadfolie te laten installeren door een professioneel bedrijf als zwembadfolie.nl aangezien de kwaliteit van de folie of liner naar 10 jaar aanzienlijk is afgenomen. Ook is het ten strengste aanbevolen om ervoor te zorgen dat het buitenbad gedurende de wintermaanden droog staat: als het water bevriest kan je er namelijk je klok op gelijk zetten dat het zal leiden tot grote beschadigingen en mogelijk een lek. Zorg er dus voor dat het zwembad goed onderhouden wordt!

http://www.zwembadfolie.nl/zwembadfolie/