DHZ website
Image default
Business

Het belang van vitamine

Veel mensen missen energie, hebben last van haar uitval en zijn vaak moe. Dit kan komen omdat ze vitamine te kort hebben. De mens heeft veel verschillende soorten vitamines nodig en dit kunnen we uit verschillende soorten voeding halen. Bij bepaalde groepen komt een vitaminetekort vaker voor. Hierbij kan je vooral denken aan ouderen, kinderen, zwangere vrouwen, rokers, sporters en veganisten. Vitamine slikken is dan een goede alternatief.

Doordat mensen verschillenden vitamines vaak missen zoals vitamine D, kunnen zij zich depressief voelen en hun uiterlijk kan er ook door veranderen. Zonlicht bevat ook vitamine d, dit is een vitamine die zeer belangrijk is voor een mens. Zonder deze vitamine zie je er bleker uit en je kan je depressiever voelen. In Nederland is in de herfst en de winter de zonnekracht helaas te laag om voor voldoende vitamine D te krijgen. Een goede oplossing hiervoor is om vitamines te slikken,. Vitamine pillen zorgen ervoor dat je geen te kort hebt en je dus ook gezonder en fitter voelt. Tevens zijn er ook verschillende soorten voeding die vitamine d bevatten, zoals vette vis en eieren. 

5-htp is een stof die je lichaam zelf kan aanmaken om meer serotonine in je lichaam te krijgen. Dit hebben we nodig om ons fitter en goed te voelen. Mensen die een laag serotonine-niveau hebben, voelen zich vaak depressiever en hebben klachten zoals slapeloosheid. 5-htp kan er dus voor zorgen dat dit serotonine-niveau wordt verhoogd om ervoor te zorgen dat talloze klachten worden verlaagd en men zich dus gelukkiger voelt.  5-HTP wordt in Europa al tientallen jaren ingezet als behandeling voor depressie, slaapproblemen, gewichtsverlies en andere medische klachten. Onderzoekers tonen aan dat 5-HTP een veilige, natuurlijke manier is om de aanmaak van serotonine te stimuleren in de hersenen.  Topvitamins is een bedrijf die verschillende soorten vitamines verkoopt onder andere 5-htp. 

https://www.topvitamins.nl/