DHZ website
Image default
Business

Een pakket in de juiste staat leveren

Het versturen van een pakket is geen ingewikkeld proces, maar er zijn wel punten waar rekening mee gehouden moet worden. De tips kunnen meegenomen bij het versturen van een pakket en op deze manier lever je een bijdrage aan het versturen van een pakket op de goede manier. Als persoon wil je zelf een pakket ook in goede handen ontvangen.

Het is belangrijk om altijd te zorgen voor een stevige verpakking. Een goede optie is om een kartonnen doos te gebruiken maar let wel op het aantal lagen karton, de 3-laags kartonnen doos is een aanrader om de kans op risico’s te voorkomen. De normale kartonnen dozen zijn van enkel of 2-laags, bij het gebruiken van een 3-laags krijgt het product al een extra bescherming. Het opvangen van stoten om beschadiging van het product te voorkomen gaat nu een stuk makkelijker. De kans is groot dat het product in de juiste staat bij de koper wordt afgeleverd. Een product wordt in de kartonnen doos verzonden maar tussen de doos en het product zit ruimte, om te zorgen dat het product niet kan verschuiven moet hiervoor een maatregel genomen worden. De speling kan je opvullen door gebruik te maken van opvulmateriaal, in de meeste vallen is dit bubbelfolie, stro of papiersnippers. Op het internet zijn er filmpjes verschenen dat pakketdiensten onzorgvuldig met de pakketten omgaan, je ziet dat ze met de kartonnen dozen naar elkaar aan het gooien zijn om een aantal meter niet te hoeven lopen. Bij het gebruik van opvulmateriaal kan het product niet verschuiven en het werkt als een veer die de stoten opvangt. 

De verzendkosten pakket hangen af van de grootte, de bestemming en de zwaarte van het pakket. De kosten zijn hoger als het pakket internationaal wordt verzonden en langs de douane moet. Voor een transport Duitsland zijn de kosten hoger dan een transport van Rotterdam naar Groningen.

http://www.cheapcargo.com