DHZ website
Image default
Business

Geld zorgt voor problemen

Geld is eigenlijk best iets geks. Vroeger bestond het niet eens. Het is iets dat we zelf verzonnen hebben, maar nu hechten we er letterlijk en figuurlijk veel waarde aan. Voor sommige mensen draait alles om geld. Het ligt er natuurlijk ook aan of je veel geld hebt of niet. Ik kan me voorstellen dat iemand die ieder dubbeltje om moet draaien zich meer bezig houdt met geld dan iemand die genoeg op de bank heeft staan.

Het is vaak snel te zien of iemand veel of weinig geld heeft. Dat begint al bij de kleding. Je ziet het zeker niet altijd, maar rijke mensen dragen over het algemeen toch net iets andere kleren dan armere mensen. Als je iemand ziet met een dure merk-tas of merkkleding (en het is echt) dan weet je dat diegene daar blijkbaar het geld voor over heeft gehad. Ook kun je het helaas wel eens aan gedrag merken. Rijke mensen hebben nog wel eens de neiging om zich beter of hoger te voelen dan anderen. Dit merk je vooral in subtiele venijnige opmerkingen, waarvan ze het misschien niet eens zelf doorhebben. Denk aan: ‘Ga jij naar Europa op vakantie? Oh, dat heb ik nu wel gezien, ik ga liever naar Azië of Amerika.’ Ja, geloof me, die heb ik echt een keer gehoord.

Arme mensen zijn niet altijd mensen die niet werken, in tegendeel zelfs. Er zijn heel veel baantjes die simpelweg heel weinig geld verdienen. Deze mensen moeten dan heel hard en veel uren werken, alleen al om hun gezin draaiende te kunnen houden. Soms verdienen mensen zelf minder dan ze legaal gezien zouden moeten verdienen. Daarom is het slim om dat eens te checken, bereken salaris en kijk of dit aan het wettelijk minimumloon voldoet. Je kunt daar vaak employee self service voor gebruiken.

 

https://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste energie acties

Voetjes van de vloer bij dansschool Wensink in Arnhem

Waterhuishouding van Nederland