DHZ website
Image default
Business

Het belang van goed zicht

Veel bestuurders die vaak in een grootvoertuig rijden zullen beamen dat het moeilijk is om achteruit te rijden. Zeker als je niet beschikt over een achteruitrijd camera is het een grote uitdaging waar regelmatig iets bij mis gaat. Vaak gaat het over blik schade, maar als er een fietser achter je staat wordt het ineens een uiterst gevaarlijke situatie. En dan wordt het ineens heel belangrijk dat je inzicht hebt in zo’n soort situatie. Niet alleen vanwege u zelf maar ook omdat dit uw morele plicht is tegenover uw medeweggebruikers. 

Het voordeel is dus dat je als bestuurder van een groot voertuig inzicht hebt in wat er om je heen gebeurt. Dit is goed om te kijken wie er achter uw of in uw dodehoek staat bij een stoplicht of rotonde. Hiernaast is het ook makkelijk op het moment dat je een omkeer opdracht moet maken. Ten derde is het invoegen in op de snelweg makkelijker omdat je precies de inzicht hebt wat de afstand is tussen uw achterkant en de bestuurder die schuin achter u rijdt.

Als je het zo bekijkt is het best raar dat een achteruitrij cameraeigenlijk helemaal niet verplicht is voor grote voertuigen. Het brengt namelijk een heleboel voordelen mee voor u als bestuurder, verzekeraars en uw medeweggebruikers. Iedereen heeft er baad bij en het brengt eigenlijk geen 1 nadeel met zich mee. De camera’s zijn verkrijgbaar met verschrikkelijk veel extra’s zoals nachtzicht, een anti kras laag en coating die er voor zorgt dat de lens niet bevriest. Er zijn ook Achteruitrijcameras draadloos.

Zo kan u zelf bepalen welke achteruitrij camera het beste bij u en uw situatie past. Als u een camper heeft die u alleen in de winter gebruikt hoef je dus geen anti vries coating op je camera.

Laat u online is informeren bij de specialist en kijk wat de mogelijkheden voor jou zijn.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl