DHZ website
Image default
Business

Kunst, toen en nu

Kunst wordt al een hele lange tijd gemaakt. Veel geschiedenis is geschreven door het maken van kunst. Vroeger werden kunstwerken ook vaak gemaakt omdat het een bepaalde gebeurtenis uitbeeldde. Vroeger hadden ze natuurlijk nog geen fotocamera’s, dus moesten ze belangrijke gebeurtenissen vastleggen door middel van schilderen. Dit werd niet alleen gedaan voor belangrijke gebeurtenissen, maar ook voor mensen zelf. Mensen met geld en die het leuk vonden, lieten een zelfportret maken om zichzelf dagelijks te kunnen bezichtigen. Tegenwoordig kunnen gebeurtenissen een stuk eenvoudiger worden vastgelegd. Tegenwoordig zijn er namelijk fotocamera’s. Deze camera’s zitten in allerlei dingen verwerkt, onder andere in telefoons. Mensen die iets leuks meemaken kunnen nu snel hun telefoon erbij pakken en kunnen dit vastleggen.

Een andere vorm van kunst is beeldhouwen. In het verleden zijn grote en mooie beelden gehouwen, deze werden vaak gemaakt voor belangrijk mensen. Het houwen van een beeld kon uit verschillende materialen worden gedaan. Vaak werd steen gebruikt of marker. Dit werkte namelijk heet makkelijkst en gaf de mooiste resultaten. Veel van de beelden die zijn gehouwen zijn helaas in het verleden en in de loop der tijd verwoest.

Tegenwoordig komt en een nieuwe manier vaan het bewerken van materialen op gang. 3d printing is namelijk in opkomst. Met een 3d printer kan je allemaal verschillende soorten voorwerpen maken die in het dagelijks leven zouden kunnen worden gebruikt. Nu kunnen er bijvoorbeeld al mooie vazen worden geprint, dit lijkt misschien niet veel maar is wel al een hele doorbraak. Vandaag de dag kunnen er nog geen hele bankstellen worden geprint, het word wel verwacht dat dit in de toekomst zou moeten kunnen. Mensen hoeven dan alleen nog maar een 3d printer te kopen en vullingen, en kunnen dan hun hele huis inrichten. Al met al heeft 3d printen veel te bieden.

https://www.3dfilament.supplies/