DHZ website
Image default
Business

Verwen de koe

Melk en andere producten van een koe zijn niet meer weg te denken uit de maaltijd maar ook niet uit andere producten. Een glas melk drinkt iedereen wel eens en veel zuivel is gemaakt op basis van koeienmelk. Maar ook het vlees van een koe wordt gegeten en de huid wordt gebruikt voor leer. Waardoor een koe duurzaam dier is. Zo is het belangrijk dat deze beesten goed behandeld worden zodat zij ons deze producten kunnen schenken. Daarom is het voor boeren ook uiterst belangrijk dat deze goed verzorgd worden. Overdag worden zij de weide ingestuurd en ’s avonds gaan ze weer terug de schuur in.

Een cowhouse is een schuur waarbij het welzijn van de koe wordt verbeterd zodat zij zich op haar gemak voelt en daardoor het leven en de kwaliteit van haar melk beter wordt. Een stressvolle situatie is voor een koe snel bereikt daarom is het belangrijk dat een koe een haar eigen plekje heeft zodat zij hier goed tot rust kan komen. Om die reden is een cowhouse een zeer goede uitkomst. Een cowhouse kan verschillende delen bevatten en zo kan men kiezen voor betere behandelingen voor een koe tijdens de periode van rust.

Denk hierbij aan verschillende sectoren waar de koe weet wat er gaat gebeuren. Zo is er op 1 plek een koeborstel aanwezig, hier moet de koe langs lopen en zo wordt de koe weer geborsteld. Door het borstelen wordt de koe verlost van vuil en andere dingen op haar lichaam, die zij gedurende de dag heeft opgelopen. Ook heeft deze koeborstel een massage stand, deze massagestand zorgt voor betere bloed circulatie van de koe, hierdoor zij een actievere stofwisseling krijgen. De borstel is slijtvast en kan binnen en buiten gebruikt worden. Voor informatie kunt u terecht op de website wijsmanhandelenadvies.nl, zij zijn gespecialiseerd in producten gericht op de agrarische sector.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/