DHZ website
Image default
Business

Kunstgras in de openbare ruimte

Groen als visitekaartje

Verfraaiing langs een betonnen bus- of trambaan, een natuurlijke entree bij het gemeentehuis of een zomerse rotonde: ook in de openbare ruimte zien we steeds vaker kunstgras. En dat is niet voor niets. Kunstgras kent vele voordelen ten opzichte van echt, natuurlijk gras. Zeker in de openbare ruimte geldt dat groen niet overal op een natuurlijke manier kan groeien. Dat terwijl het wel een prachtig visitekaartje is voor een gemeente, stad of dorp. Kunstgras biedt uitkomst.

Voordelen kunstgras in de openbare ruimte

Kunstgras geeft de openbare ruimte niet alleen een fris, groen en natuurlijk karakter, het plaatsen van deze oplossing door bijvoorbeeld een specialist als Vario heeft ook financiële voordelen. Dat komt met name door de lange levensduur. Bovendien behoeft kunstgras veel minder onderhoud dan echt gras, waardoor verzorgers van de groenvoorziening minder hoeven worden ingezet. Dat betekent direct dat zij zich niet in gevaarlijke bochten hoeven te wringen om bijvoorbeeld het gras te maaien of iets te snoeien. Zoals op een rotonde of langs een drukke weg. Verder blijft kunstgras het hele jaar groen, of het nou regent, sneeuwt, waait of de zon schijnt.

Ook voor particulieren

Ook particulieren kiezen vaak voor kunstgras, en dat is niet voor niets. Ook voor privétuinen geldt dat het gras onderhoudsarm en altijd groen is. Ideaal voor wie graag een natuurlijke omgeving ziet, maar geen zin heeft om regelmatig het gras te maaien. Met kunstgras heb je alle lusten van een groen buiten, maar niet de lasten. Het zachte materiaal is bovendien ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren. Ook heeft kunstgras geen graspollen, waardoor allergieën niet opspelen.

Zo klein of groot als jij wil

Gelukkig voor beide partijen: kunstgras is in elke gewenste maat te bestellen. Wie een klein balkonnetje van een beetje groen wil voorzien kan kunstgras gebruiken, maar ook een hele rotonde kan dus bekleed worden met zo’n grasmat. Bovendien is kunstgras tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Geen wonder dat steeds meer bestuurders, maar ook particulieren, kiezen voor deze optie.

https://vario-kunstgras.nl/