DHZ website
Image default
Business

Laadkompas – Laadpalen vergelijken

Laadpalen vergelijken

Het is niet makkelijk om als klant laadpalen met elkaar te vergelijken. De voornaamste reden hiervoor is het grote aanbod van laadpalen op de markt tegenwoordig. Waar de markt van laadpalen eerst nog erg overzichtelijk was, kan het voor een consument of bedrijf nu erg lastig worden om de goede keuze te maken. Dit artikel geeft aan welke punten het belangrijkste zijn bij het vergelijken van laadpalen.

Een enkele of een dubbele laadpaal?

Bij het vergelijken van laadpalen, is het belangrijk om na te gaan of u een enkele of een dubbele laadpaal wilt. Het verschil tussen beide laadpalen is duidelijk. Een enkele laadpaal biedt één snoer en één stekker om een auto op te laden, terwijl een dubbele laadpaal er twee biedt. Voor een particulier kan het bijvoorbeeld handig zijn om een dubelle laadpaal te nemen, als wellicht in de toekomst nóg een elektrische auto gekocht gaat worden…

De laadcapaciteit en ampère

Voor een laadpaal is het hebben van de juiste laadcapaciteit en ampère essentieel. Een hogere waarde binnen deze twee begrippen, zorgt er voor dat u sneller op kan laden. Een nadeel van hogere waarden, is dat deze laadpalen duurder zijn, dan alternatieven met lagere waarden. 

Gebruik van een oplaadpasje

Binnen laadpalen, kan het soms handig zijn om gebruik te maken van een oplaadpasje. Bij bedrijven kan met een oplaadpasje inzichtelijk worden hoeveel het personeel en bezoekers aan elektriciteit gebruiken. Het kan dan mogelijk zijn om een (klein) bedrag voor deze elektriciteit te rekenen, of dit juist niet te doen.

Binnen het vergelijken van laadpalen, zijn dus een aantal factoren van belang. Het is ten eerste van belang om na te gaan of u een enkele, of een dubbele laadpaal wilt. Daarnaast is de laadcapaciteit en het ampère en het eventuele gebruik van een oplaadpasje ook iets om mee te nemen in de vergelijking. Bij professionele hulp met het vergelijken, kunt u terecht bij Laadkompas. Laadpalen vergelijken, is via deze site uitstekend mogelijk. Met het doorlopen van de stappen op de site wordt u van een volledig persoonlijk advies voorzien. U kunt altijd de site van Laadkompas bezoeken, om te ervaren wat het bedrijf voor u kan betekenen. 

https://laadkompas.nl/