DHZ website
Image default
Business

Laadpaal kiezen

Je ziet het overal; langs de openbare weg, je buurman heeft het en er zijn net een aantal nieuwe laadpalen geplaatst bij jou op het werk. Dat we steeds vaker een laadpaal voorbij zien komen is natuurlijk niet zo gek. Er rijden steeds meer mensen elektrisch. Elektrisch rijden heeft natuurlijk ook voordelen. Één van de belangrijkste reden is dat elektrisch rijden minder schadelijk voor het milieu is dan rijden op fossiele brandstof. Daarnaast kan elektrisch rijden ook voordeliger zijn voor de portemonnee, vooral als je vele kilometers maakt. Elektrisch rijden is namelijk goedkoper te “tanken” dan normale brandstof (zo een €0.22 per kWh).

Hulp bij het kiezen van een laadpaal

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe laadpaal.

  • Ten eerste moet de laadpaal geschikt zijn voor jouw elektrische auto.
  • Daarnaast heb je de keuze tussen een laadpaal met één contactdoos of twee contactdozen. Meerdere contactdozen is handig als meerdere mensen gebruik maken van de laadpaal.
  • Ten derde kan je kiezen tussen een online laadpaal en offline oplaadpaal. Een online laadpaal is in de meeste gevallen voordeliger, maar bij een offline laadpaal heb je weer inzicht in jouw energieverbruik.
  • Wil je de laadstation aan de muur of een paal bevestigen?

We hopen dat bovenstaande punten je helpen om de juiste laadpaal te kopen. We wensen je dan ook veel succes!

http://reithpower.nl/