DHZ website
Image default
Business

Niet op kantoor werken

Vroeger als je een kantoor-achtige baan had, dan moest je gewoon elke dag naar het kantoor komen en daar deed je je werk. Dat is nu nog steeds voor heel veel mensen het geval en dat is ook logisch, want bij veel beroepen moet je vaak overleggen of communiceren met collega’s dus moet je nu eenmaal aanwezig zijn. Maar er zijn ook veel beroepen, bijvoorbeeld als je tekstschrijver of online influencer bent, waarbij je helemaal geen kantoor nodig hebt en op een flexibele manier met je tijd en plek kunt omgaan. Dit is natuurlijk ook zo voor freelancers en zzp’ers.

 

Als je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt, dan geeft dat je heel veel vrijheid. Vrijheid waar je wel mee om moet kunnen gaan. Het kan natuurlijk gebeuren dat je ’s ochtends denkt ‘Ik ben zo moe, ik blijf nog even in mijn bed liggen want het maakt toch niet uit’. Het is heel fijn dat dat kan, maar je moet natuurlijk nog wel genoeg uren overhouden om je werkt te kunnen doen. Daarom hier een aantal tips voor als je niet op een kantoor hoeft te werken.

 

Zorg voor structuur. Het kan goed helpen als je een soort werkdag op kantoor nabootst, waarbij je dus op een vaste tijd begint met werken en ook bewust pauzes neemt. Daarnaast is het goed om te werken op een plek waar jij goed kunt werken. Voor de één is dat een compleet stille kamer, bijvoorbeeld een speciaal ingericht kantoortje in je huis. Voor de ander is dat juist een plek waar geluid is en waar dingen te zien zijn, bijvoorbeeld in een café of een gezamenlijke werkplek. Als je een privélaptop gebruikt voor je werk is het handig om een werkplek online te regelen. Je werkt dan met bepaalde cloud software die je alleen voor je werk gebruikt. Zo kun je het goed gescheiden houden.

Gerelateerde artikelen

Een grootformaat scanner voor uw bedrijf!

Opslagman

Het beste cadeau voor een 40 jaar getrouwd stel