DHZ website
Image default
Business

Wat te doen met saaie muren

Heb je een leuk huis, waar je blij mee bent en waar je het liefst nog lang in blijft wonen, maar vind je dat het wel wat verandering kan gebruiken? Denk er dan eens aan om iets te doen aan de muren. Veel mensen denken tot in de puntjes na over de meubels, maar doen niks bijzonders met de muren. En dat terwijl de muren juist heel bepalend zijn voor een ruimte. De muur bepaalt wat voor sfeer de kamer uitstraalt en je wilt natuurlijk ook dat de muren een beetje bij elkaar passen. Daarom hebben we hier een artikel over een aantal mogelijkheden voor wanddecoratie.

 

Behangen

De meeste mensen hebben wel ergens in hun huis behang op de muren. Behang komt in allerlei soorten en maten, met rustige motieven, drukke motieven, felle kleuren, één kleur. Wil je voor een druk behang gaan, let dan goed op dat je de andere muren wat rustiger maakt, en ook niet te veel drukte in de kamer neerzet. Behang kan ook zorgen dat een ruimte gezelliger aanvoelt en het geluid kan er ook beter van worden, omdat het minder galmt.

 

Verven

Een muur verven is ook een veel gekozen optie. Het grootste voordeel hiervan is dat het snel gaat en eenvoudiger is dan behangen. Bij behangen moet je er op letten dat de stroken op elkaar aansluiten en als je ergens een foutje maakt, blijf je dat altijd zien. Verven is wat dat betreft makkelijker. Ook is verven goedkoper dan behangen. Ben je vaak aan verandering toe? Kies dan voor verf, want daar kun je gemakkelijk weer overheen verven (als je van een lichte naar een donkere kleur gaat dan).

 

Houten wandbekleding

Bij Style4walls.nl kun je plakstrips hout kopen, waarmee je een muur kunt vullen. Dit geeft een natuurlijk effect en het is heel uniek! De muur wordt ineens een stuk minder saai, omdat het niet meer glad en egaal is, maar een soort 3D effect heeft.