DHZ website
Image default
Business

Ontspannen worden zonder op vakantie te gaan

Het is bijna zomer. Nog een paar weken en je ligt op het strand van Griekenland, waar het rond de 34 graden is. Terwijl je al aan de vakantie zit te denken blijft je to-do lijstje van werk maar groter worden. Je wilt het persé afmaken, voordat je op vakantie gaat om helemaal te ontspannen.

 

Bij ontspannen en rust leggen we al snel een relatie bij een vakantieland, maar dat hoeft niet. Het fijne van een vakantieland is het feit dat je uit je ritme stapt. Van bijvoorbeeld langer uitslapen, uitgebreider lunchen tot lang op het strand liggen. Ook heb je plotseling het gevoel dat je zeeën van tijd hebt. Hierachter zit een reden. Je tempo ligt namelijk niet meer zo hoog dan dat van je werk of normale leven. Dit resulteert in minder haast en stress. Veel van deze voorbeelden kan je ook thuis gebruiken. Dit door mini breaks te houden of regelmatig een pauze te nemen. Gelukkig zijn er meer tips die stress kunnen verminderen en met dit artikel lees je deze korte tips. 

Schrijf het op

Heb je veel te doen op een dag? Schrijf het op. Voor je brein is het namelijk lastig om alles te onthouden. Wat zich ontwikkelt naar overbodige energie verspilling. Het hoeft niet veel tijd te kosten en is een efficiënte manier om je dag in te delen.

Stressvolle dingen eerst

Twen tweede, is een goede tip om je to-do lijstje zo in te plannen dat je de moeilijke taken eerst op de dag behandelt. Dit zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder stress hebt, waardoor je beter gaat functioneren.

Psycholoog opzoeken

Tot slot, als ontstressen of ontspannen echt niet lukt en je woont in de Randstad, zoek dan naar ‘goede psycholoog den haag’ of ‘goede psycholoog amsterdam’. Met deze zoekwoorden kom je vast en zeker bij de beste psychologen terecht die je goed kunnen ondersteunen.

https://piekerpoli.nl/

Gerelateerde artikelen

Oosters wokrestaurant

De inrichting van een vakantiehuis voor jou!

Laadpaal kiezen