Ook glas is trendy in huis

Dhzwebsite

Wie denkt dat we nog steeds in een tijd leven waarin modern, moderner en modernst het motto is, zit duidelijk verkeerd. Waar het vorig jaar en de jaren daarvoor misschien nog erg trendy was om een zo futuristisch mogelijk design te hebben, is dat niet meer. Een huis met een strak zwart-wit design, unieke vormen en een brede, lichte opzet zijn niet meer in, misschien doordat het te kil aanvoelde en de warmte dat een huis hoort te bieden mistte, of doordat vintage plotsklaps weer helemaal in was.

Als het gaat om de mode en de laatste stijlen binnenshuis is het erg divers, maar strak en kil is het zeker niet meer. Kleurrijke meubels, een dimlicht hier en een sfeervolle avond met een dicht gordijn zijn veel vaker te vinden in het dagelijks beeld bij de meeste mensen thuis. Dat wil niet zeggen dat de woningen automatisch niet meer zo licht en kleurrijk opgezet zijn als vroeger, het zijn niet automatisch donkere hollen geworden die je doen denken aan middeleeuwse kerkers. Integendeel.

Een moderne woning met een klassiek jasje is de trend. Qua accessoires en interieur zie je naast hout en vintage bovendien veel glas terugkomen. Wat helemaal in is momenteel zijn glazen potten waar je kleine vetplantjes, cactussen of bloemen in zet. Ook glas aan de muur is een nieuw fenomeen. Glazen platen met daarachter een schilderij, tekening of gewoon een palmblad voegt veel toe aan de sfeer en geeft een tijdloze, sfeervolle indruk bij binnenkomst.

Maar al dat glas brengt natuurlijk wel een verhoogde kans op glasschade met zich mee en in tegenstelling tot hout of kunststof is glasreparatie vaak onmogelijk of zal het altijd zichtbaar blijven. Glas is dus zeker een aanrader voor in de huiskamer, maar let wel op of het op een geschikte plek staat of hangt!

http://www.glasned24.nl/