DHZ website
Image default
Business

Plat dak isoleren

Waarom is het belangrijk om jouw plat dak te isoleren

Het is belangrijk bij de isolatie van uw plat dak dat u op een correcte manier te werk gaat. Bij Dakwerken Roofit hebben we ons door de jaren gespecialiseerd in platte daken en weten we heel goed hoe we deze moeten isoleren. Een plat dak isoleren vraagt namelijk een andere werkwijze dan het isoleren van een schuin dak.

De werkwijze hangt af van de dakopbouw

Afhankelijk van de dakopbouw van uw plat dak zijn er drie methoden waaruit gekozen kan worden voor de isolatie:

  • Koud plat dak-methode

  • Warm plat dak-methode

  • Omgekeerde plat dak-methode

Volgens de isolatienorm van 2020 moeten tegen 2020 alle woningen geïsoleerd zijn. Begin op tijd en laat jouw plat dak isoleren door de ervaren dakwerkers van Dakwerken Roofit. Zij weten voor elk type dak wat de beste methode is.

Voordelen van het isoleren van platte daken

Een goede dakisolatie heeft een heel aantal voordelen. Ten eerste zal jouw huis in de zomer lekker fris zijn en in de winter zal je minder moeten stoken voor een warm gevoel in huis. Je kunt nooit te veel isoleren. Elke investering in isolatiemateriaal zal je terugverdienen. Naast een daling van jouw energierekeningen, zal een goede dakisolatie ook het milieu ten goede komen. Door jouw huis goed te isoleren maak je je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en stoot de woning minder CO2 uit bij het verwarmen. Ten slotte kan je een isolatiepremie aanvragen nadat de isolatiewerken zijn afgerond.

 

https://dakwerken.be/dakwerken-antwerpen/