DHZ website
Image default
Business

Tips om een kindvriendelijk balkonhekwerk toe te passen

Het klinkt misschien lastig om je balkon kind vriendelijk te maken maar met de juiste aanpassingen, zoals een balkonhekwerk, heb je dit snel voor elkaar. In dit artikel lees je meerdere tips om ervoor te zorgen dat jouw balkon kindvriendelijk wordt zodat je ze met een gerust hart bij je balkonhekwerk kan laten.

 

De veiligheid

De allerbelangrijkste is natuurlijk: zorg voor een veilig balkon. Neem een balkonhekwerk waarbij kinderen tijdens het spelen niet zomaar naar beneden kunnen vallen. Heb je echte klauteraars dan is het verstandig om te gaan voor een hoogte van minimaal 1,2 meter. Voor de hoogte zijn ook vaste regels. Als een balkon hoger dan 13 meter hangt moet de balustrade ook minimaal 1,2 meter hoog zijn. Onder de 13 meter dient de balustrade minimaal 1 meter hoog te zijn. Heb je een open hekwerk dan is het verstandig om dit af te denken zodat ook de kleinste er niet tussendoor passen. Dit kan bijvoorbeeld met natuurlijkmateriaal zoals bamboe of een wilgenscherm.

 

De ondergrond

Op een kindvriendelijk balkon moeten kinderen lekker kunnen spelen en kruipen. Een goede optie hiervoor is kunstgras. De kunstgrassen zijn tegenwoordig al een stuk mooier dan vroeger en zijn ook nog is duurzamer. Ook is het nog eens onderhoudsvrij, helemaal mooi meegenomen! Ook kan je kiezen voor een vloerkleed voor buiten. Deze kan je eventueel ook weer opbergen als je zonder kinderen van je balkon geniet.

 

Eetbare tuin

Wanneer je kinderen iets ouder zijn dan is het leuk om samen een moestuintje te onderhouden. Je kan dan samen met je kind bijvoorbeeld de aardbeien proeven of kijken of de tomaten al mooi rood aan het worden zijn. Er zijn veel mogelijkheden met plantenbakken aan je hekwerk zodat je niet te veel ruimte van je balkon hoeft in te leveren.

Gerelateerde artikelen

VvE beheerder in Amsterdam

VvE beheer VT2000 in Den Haag

Gevelreclame