DHZ website
Image default
Business

Schréder: meer dan 40 jaar ervaring in industriële verlichting

Dankzij de jarenlange ervaring in industriële verlichting weten de professionals van Schréder als geen ander alles over licht en LED’s. Het belangrijkste voordeel van LED’s in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen is de lange levensduur. De gemiddelde led lamp gaat 50.000 bedrijfsuren tot 100.000 bedrijfsuren of meer mee. Dat is meer dan 40 keer zo lang als de gemiddelde gloeilamp. Minder vaak vervangen heeft twee belangrijke voordelen: lagere onderhoudskosten in termen van arbeid en lagere kosten voor vervangingsonderdelen.

Schréder over Energie-efficiëntie

De kostenreducties die bereikt worden met de verlichtingsoplossingen die Schréder weet door te voeren zijn aanzienlijk. LED’s verbruiken over het algemeen zeer weinig stroom. De statistieken waar deze professionals op letten bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van verschillende verlichtingsoplossingen zijn afhankelijk van: lichtrendement en/of nuttige lumen. Deze twee termen beschrijven in wezen de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald per eenheid van vermogen (watt) die door de lamp wordt verbruikt. Het gebruik van LED-verlichting resulteert in een verbetering van 60-75% in de totale energie-efficiëntie van de verlichting van de faciliteit. Afhankelijk van de bestaande verlichting en de specifieke geïnstalleerde LED’s kan de besparing meer dan 90% bedragen.

Verbeterde veiligheid met LED’s

Veiligheid is misschien wel het meest over het hoofd geziene voordeel als het gaat om LED-verlichting. Het belangrijkste gevaar als het gaat om verlichting is de uitstoot van warmte. LED’s geven bijna geen warmte af, terwijl traditionele gloeilampen meer dan 90% van de totale energie die nodig hebben om rechtstreeks in warmte wordt omgezet. Dat betekent dat slechts 10% van de energie die gloeilampen van stroom voorziet, daadwerkelijk voor licht wordt gebruikt (wat ze ook zeer inefficiënt maakt in vergelijking met LED’s). Bovendien kunnen LED’s, omdat ze minder stroom verbruiken, effectief werken op laagspanningsinstallaties. Deze zijn over het algemeen veel veiliger in het geval dat er iets misgaat.

LED-lampen zijn fysiek klein

Door hun kleine formaat zijn LED’s ongelooflijk goed aanpasbaar aan een oneindig aantal verlichtingstoepassingen.

LED’s hebben een geweldige kleurweergave-index (CRI)

CRI is een meting van het vermogen van een licht om de werkelijke kleur van objecten te tonen in vergelijking met een ideale lichtbron (natuurlijk licht). Een hoge CRI is over het algemeen een wenselijke eigenschap (hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van de vereiste toepassing). LED’s hebben over het algemeen een zeer hoge (goede) waardering als het gaat om CRI.

LED’s genereren gerichte emissies

LED-technologie geeft slechts 180 graden licht. Elk ander type licht straalt 360 graden licht uit rond de bron. 360 graden emissies vereisen accessoires om het licht te reflecteren en/of om te leiden. Dit verhoogt de kosten voor het systeem in het algemeen en leidt onvermijdelijk tot verliezen, waardoor het armatuur noodzakelijkerwijs minder efficiënt is dan anders het geval zou zijn. Denk aan een lamp die het licht in het plafond uitstraalt – dat is uw standaardlamp. Het probleem is dat u probeert de ruimte te verlichten, niet het plafond. LED’s lossen dit probleem volledig op en geven de besparingen terug in termen van de totale energie-efficiëntie van het systeem.

Als u op zoek bent naar meer informatie over LED’s of een LED-verlichting conversie overweegt, neem dan contact op met Schréder Industry Lighting, zij kunnen u gegarandeerd helpen!