DHZ website
Image default
Business

Subsidie op een warmtepomp

Een warmtepomp is de nieuwe ontwikkeling wat je huis verwarmen betreft. Het is een manier van duurzaam verwarmen en er zijn vele mogelijkheden. Techneco.nl is een specialist in warmtepompen en verkoopt veel verschillende soorten: Elga hybride lucht/water warmtepomp, Loria lucht/water warmtepomp, Toros Vision combiwarmtepomp, Aquatop water/water warmtepomp en de Robur gasabsorptiewarmtepomp. Hoe werkt een warmtepomp dan? De warmtepomp maakt gebruik van ‘gratis’ warmte uit de omgeving, door warmte te halen uit de lucht, bodem of grondwater. Het is een milieubewust alternatief, dat je naast of in plaats van een gewone gas-ketel kunt gebruiken. Door het brede assortiment van Techneco.nl is er voor iedereen een oplossing.

 

Subsidie warmtepomp

Met de warmtepomp kunt u veel geld besparen op de gasrekening, maar het is wel een grote uitgave om aan te schaffen en te laten installeren. Omdat de overheid toekomst ziet in deze milieubewuste ontwikkeling, kun je subsidie aanvragen voor een warmtepomp. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een subsidieaanvraag voor particulieren en een subsidieaanvraag voor zakelijke partijen. Wilt u een particuliere subsidie, dan moet u er voor zorgen dat u de aanvraag uiterlijk 3 maanden na de aankoop van de warmtepomp indient. Na 8 weken krijgt u te horen hoe hoog de subsidie zal zijn en vervolgens een week later volgt de betaling. Om een idee te krijgen om welke bedragen dit zal gaan, hier een klein overzichtje:

–       Elga Hybride warmtepomp €1700

–       Loria lucht/water warmtepomp €1700 t/m €2100

–       Toros Vision combiwarmtepomp €2800 t/m €3300

 

Er zijn wel nog allerlei voorwaarden, zoals de aanschafdatum van de pomp en het land van aanschaf. Zorg daarom dat u zich goed laat informeren en een berekening maakt van de kosten en de eventuele subsidie. Zo weet u waar u mee akkoord gaat en kunnen er geen misverstanden ontstaan. Hiervoor kunt u de website van Techneco.nl raadplegen of u kunt ook contact opnemen met Techneco om een aantal vragen te stellen.