DHZ website
Image default
Business

Technische termen als cloud telefonie en VoIP

Termen als cloud telefonie, VoIP, SIP Tunks, Hosted kun je tegenwoordig niet om heen. Waar vroeger bij het ondernemen alleen al heel wat kwam kijken is dat tegenwoordig met allerlei nieuwe media toch wel wat complexer geworden. Daarom probeert De Nederlandse Provider het simpel te houden. Zij houden zich bezig met lastige termen en technische informatie zodat u zich gewoon kunt richten op uw onderneming.

Wat is cloud telefonie?

Zoals de naam al zegt is cloud telefonie bellen in de cloud. Cloud is een verzamelnaam voor alle diensten die je via het internet gebruikt en dan samen bundelt op het internet. De gegevens en diensten bevinden zich in de zogenoemde cloud dus zijn niet computer gerelateerd. Op welke plek en op welk apparaat je ook inlogt, je hebt altijd toegang tot deze producten en diensten. Voor cloud telefonie betekent dat dus geen uitgebreide kastjes met allerlei snoeren en aansluitingen meer maar gewoon je telefoon aansluiten op je computer en je bent klaar. Het enige wat je voor cloud telefonie nodig hebt is een goede internetverbinding en vervolgens kunt je altijd en overal bellen. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg. Overweeg je cloud telefonie aan te schaffen voor jouw onderneming dan kunnen de experts van De Nederlandse Provider jou hierbij van dienst zijn. Zij vallen jou niet lastig met moeilijke termen en technische informatie maar kunnen jou op een gemakkelijke manier uitleggen wat de voordelen zijn van cloud telefonie en wat er allemaal mogelijk is binnen jouw onderneming.

Soorten cloud telefonie

Er zijn twee soorten cloud telefonie, namelijk de openbare cloud en de private cloud. De openbare cloud is voor iedereen te gebruiken via een inlognaam en wachtwoord. Deze vorm van cloud telefoon is dus heel toegankelijk. De private cloud is maar voor een beperkte groep beschikbaar via een privé verbinding zoals bijvoorbeeld een eigen netwerk. Voordeel hiervan is dat je alles zelf in de hand hebt en je geen last hebt van andere gebruikers van het openbare internet. Wat het meest geschikt is voor jouw onderneming is geheel afhankelijk van jouw wensen. De Nederlandse Provider kan je hierin goed adviseren en ondersteunen.