DHZ website
Image default
Business

Tips voor het omgaan met HSP

Ongeveer een vijfde van de wereldbevolking heeft HSP kenmerken. Vandaag bespreken we daarom twee tips die het omgaan met hooggevoeligheid vergemakkelijken. Lees dus snel verder

 

Stop met zoeken naar iemand of iets om je te repareren

Gevoeligheid is een karaktereigenschap, geen medische aandoening. Dus niets is verkeerd met jou. Jammer genoeg begrijpen veel gecertificeerde zorgverleners dit niet omdat sensorische verwerkingsgevoeligheid een recent gebied van gezondheidsonderzoek is.

 

Natuurlijk hebben zeer gevoeliger mensen een grotere kans op allergieën of overgevoeligheden voor voedsel, chemicaliën, medicijnen, enzovoort. En ze zijn meer vatbaar voor overstimulatie, waardoor ze sneller stress voelen – wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Maar gevoeligheid is op zichzelf niet iets dat moet worden hersteld.

 

Succesvolle gevoelige types realiseren zich dat ze niet “gebroken” zijn. Als je geest uitgeput is van het druk onderzoeken van nog een andere oplossing om je ‘gebreken’ weg te nemen, weet dan dat de antwoorden op het leven in harmonie met je gevoelige aard in je liggen.

 

Zoek verwante zielen op (en weet dat u NIET alleen bent)

Je voelt je waarschijnlijk anders en alleen. Maar de waarheid is, dat ben je niet. Velen hebben verwarring in isolatie ervaren voordat ze ontdekten dat hordes mensen enig idee hebben hoe het is om jou te zijn. Ze hebben de golf van kracht gevoeld die ontstaat doordat ze worden ondersteund door gelijkgestemde zielen. En ze willen het voort zetten.

 

Waar mogelijk is het slim om uit te gaan met gevoelige mensen die al floreren, of op zijn minst open staan voor die mogelijkheden. Ze begrijpen niet alleen hoe ze hun gevoeligheid moeten beheren, maar ook hoe ze hun superkrachten moeten hanteren. Ze weten hoe het is om je eindeloos te belegeren en ze kunnen ervaringen uit de eerste hand en wijsheid aanbieden om je gevoeligheid in je voordeel te laten werken.

Gerelateerde artikelen

Kies je opslagruimte in Utrecht verstandig

Is de adapter van mijn laptop kapot?

De hovenier in Hoorn