DHZ website
Image default
Business

Toename woninginbraak

Er is een toename merkbaar in woninginbraak. Hierbij kan er een onderscheid worden gemaakt wanneer en waar het meest wordt ingebroken. Naast verschillende onderzoeken die er worden gedaan naar inbraak worden er ook steeds meer maatregelen door huishoudens genomen om hun huis zo optimaal mogelijk te beschermen.

Vooral tijdens de feestdagen wordt er veel ingebroken. De populairste dag is dan ook 1 januari. Ook in de zomerperiode slaan inbrekers vaak toe. Daarnaast wordt er in de armste buurten in de stad het meest ingebroken. Daarna komt op de tweede plaats de rijkste buurten. Naast dat de inbraken door de jaren heen werkelijk zijn gestegen zijn Nederlanders ook steeds banger voor inbraak. Vooral onder 65 plussers is deze angst het groots.

Het is ook niet gek dat de angst voor inbraak groot is onder de Nederlandse bevolking want slachtoffers houden er heftige trauma’s aan over. Zo komt er uit een onderzoek van cbs naar voren dat veel slachtoffers jaren na de inbraak nog last heeft van sterke onveiligheidsgevoelens. Dit gevoel is het sterkst bij mensen die ook te kampen hebben gehad met fysiekgeweld tijden de inbraak. Dit is ook het geval bij mensen die meerdere malen een soortgelijke incident hebben ervaren.

De inbrekers maken gebruik van verschillende technieken wanneer zij inbreken. Zo wordt de cilinder uit de slot getrokken door middel van het draaien van schroeven. Ook worden ramen en deuren opengebroken met een schroefijzer. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van hengelen. Wees er dus altijd bewust van dat je de deur van binnen op slot doet. Bij hengelen wordt er door de brievenbus met een ijzerdraad de klink naar beneden getrokken. Er zijn veel technieken gebruikt om in te breken maar soms wordt er ook op een gewelddadige manier ingebroken waarbij er een steen door het raam wordt gegooid. En bij ouderen wordt vaak de zogenaamde babbeltechniek toegepast waarbij iemand aan de deur met een smoes de woning binnen probeert te dringen. Verklein de kansen op inbraak en installeer een alarmsysteem of camerabewaking.

https://www.onlinecamerashop.nl