DHZ website
Image default
Business

Verdachte in een misdrijf

Het is vervelend als je ooit verdacht wordt van een strafbaar feit. Dit maak je liever nooit mee, maar het kan helaas iedereen gebeuren. Het is een kwestie van op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn. In dit artikel ga ik jullie vertellen wat je moet doen als je in deze situatie terecht komt.

Gebruik een advocaat.
Iedereen heeft recht op een advocaat. Zelfs als het 99% zeker is dat je het hebt gedaan en je hebt het ook gedaan heb je nog steeds recht op iemand die roept dat je onschuldig bent. Het recht op een advocaat geld voor iedereen. 

Juridische hulp
Schakel een advocaat in die gespecialiseerd is in strafrecht. Zoek een advocaat naaldwijk of iets anders dat in de buurt ligt. Een kantoor dat gespecialiseerd is kan je het juiste advies geven. 

Een verklaring afleggen
Het aller belangrijkste is dat je eerlijk bent. Als je twijfelt over een uitspraak houd dan je mond dicht. Een verklaring is een subjectie waarneming dus jij mag zeggen wat je wilt en waarom je zo gehandeld hebt. Onderteken het document niet als je het er niet mee eens bent. Lees na afloop de verklaring ook goed door. Zo kan je controleren of je alles wel echt gezegd hebt en er geen foutieve constateringen gedaan zijn. 

Je zwijgrecht
In Nederland hebben we zwijgrecht. Dit betekent dat je niks hoeft te zeggen. Dit is aan te raden tot je in ieder geval gesproken hebt met een advocaat. Alles wat je zegt kan namelijk tegen je gebruikt worden. Je moet er dus goed over na denken wat je zegt. Als je eenmaal inzet op het zwijgrecht is het belangrijk dat je het volhoud. De politie zal de good cop bad cop tactiek nog wel eens willen toepassen. Dat je vrijgelaten wordt nadat je bekent of iets dergelijks. Dit is helaas onzin en je moet hier dus niet intrappen.

 

 

 

 

https://www.ebhlegal.nl