DHZ website
Image default
Business

Wat is nou precies LED verlichting?

Een LED is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Dit wordt in een kleine doorzichtige behuizing van enkele millimeters groot ingebouwd, die tevens werkt als lens. Deze led lamp kan worden ingebouwd in verschillende LED armaturen.

Een LED bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. In onderstaande afbeelding staat aangegeven waar de volgende onderdelen zich bevinden:

–       Epoxyharslens (de behuizing)
–       Draadverbinding
–       Reflector
–       Halfgeleiderkristal
–       Aambeeld
–       Ondersteuning
–       Frame
–       Afgeplatte zijde
–       Anode (het plusje)
–       Kathode (het minnetje)

Tegenwoordig zijn led verlichtingen niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan keukenverlichting, badkamerverlichting, maar ook verlichting voor in de tuin of in de slaapkamer kan LED zijn. Maar ook bijvoorbeeld bij auto’s zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van LED verlichtingen. Led armaturen kunnen dus in verschillende gevallen gebruikt worden. Er kan daarom ook zeker veel verschil zitten tussen verschillende LED armaturen.

De reden waarom tegenwoordig zo veel mensen gebruik maken van LED verlichting, dat is heel eenvoudig. LED verlichting biedt namelijk enorm veel voordelen. Je kunt er fors mee besparen op je energie rekening, en LED verlichting gaat ook nog eens ontzettend lang mee! Wanneer je dus eenmaal hebt geïnvesteerd in goede LED verlichting, heb je hier jaren lang plezier van!

Zo kun je bijvoorbeeld ook in aanmerking komen voor de energie investeringsaftrek. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kun je door middel van subsidie erg goedkoop starten met de aanschaf van LED verlichting, mits je natuurlijk aan een aantal eisen en regels voldoet.

Kortom: reden genoeg om ook de overstap te maken naar LED verlichting! Liever nog gisteren dan vandaag. Met keuze uit veel verschillende Led armaturen zou er vast wel iets tussen zitten dat aan jouw wensen voldoet! Neem dus snel eens een kijkje tussen het uitgebreide assortiment.

http://zone-atex.nl/led-armaturen/