DHZ website
Image default
Business

Tweedehands software verkopen

Bedrijven gebruiken software licenties om legaal gebruik te mogen maken van softwarepakketten. De licenties voor de pakketten zijn vrij kostbaar. Toch belanden ze vaak in de vergetelheid wanneer de pakketten overbodig worden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na een reorganisatie waarbij medewerkers de organisatie hebben verlaten. Dit is zonde, want de licenties vertegenwoordigen nog steeds een grote waarde. Tegenwoordig is het mogelijk om de licenties van software te verkopen zodat u de waarde van de licenties kunt verzilveren. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden om software te verkopen en aan te kopen.

Licenties legaal verkopen

Sinds 2012 is het toegestaan om software licenties te kopen en te verkopen zonder tussenkomst van de licentieverstrekker. Dit heeft het Europese Hof van Justitie besloten om de markt van software licenties open te breken en de efficiëntie in de markt te vergroten. Toch blijkt het in de praktijk lastig om vraag en aanbod van licenties met elkaar te verbinden. Toch zijn er inmiddels verschillende software marktplaatsen waarbij het mogelijk is om uw aanbod aan licenties te tonen en vervolgens te verkopen aan geïnteresseerde partijen. Dit zijn vaak bedrijven die uitbreiden en toch willen letten op hun ICT budget. Zo kunt u gemakkelijk software licenties verkopen!

Software licenties kopen

De marktplaatsen voor software werken uiteraard alleen als er ook vraag is naar de licenties. Deze vraag wordt steeds groter dankzij de vergrote bekendheid van de diverse marktplaatsen. Bovendien zijn er steeds meer terugkerende bedrijven omdat ze tevreden zijn over de eerder aangekochte licenties. Op die manier wordt de marktplaats voor software licenties steeds populairder. Immers, verkopers verzilveren hun overbodige licenties en kopers kunnen voor een aantrekkelijke prijs een betrouwbare licentie kopen voor hun softwarepakket. Binnen het aanbod zijn verschillende pakketten beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adobe, Microsoft, Oracle en SAP software pakketten.

https://www.bestbuylicenses.com/