DHZ website
Image default
Business

Badkamerrenovatie Gent

Hoe begin je aan een badkamerrenovatie?

Denk je er aan een badkamerrenovatie in Gent uit te voeren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Bij het renoveren van jouw badkamer komt heel wat kijken, zowel op praktisch als administratief vlak.  Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, is het verstandig om genoeg tijd uit te trekken om een gedetailleerd stappenplan te maken. Een nieuwe badkamer is een zalige plek om te ontspannen en tot rust te komen, maar voor je hiervan kan genieten is het belangrijk om stil te staan bij de keuzes die je maakt.

Hier vind je enkele tips om op een vlotte, stressloze manier en tegen acceptabele kosten jouw droombadkamer te realiseren.

Stap 1: Wat wil ik verbouwen?

Is heel jouw badkamer aan vervanging toe? Of wil je bijvoorbeeld enkel jouw bad vervangen door een nieuwe inloopdouche?

Stap 2: Hoeveel zullen de verbouwingswerken kosten?

Het is belangrijk om op voorhand een inschatting te maken van de kost van de verbouwingswerken. Ga je alle werken samen uitvoeren of zijn er zaken die kunnen wachten zodat je de kosten kan spreiden? Door hier op voorhand bij stil te staan, kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent.

Stap 3: Wie heb ik nodig voor mijn verbouwingen?

Nu je in kaart hebt gebracht wat er verbouwd moet worden en hoeveel dit allemaal ongeveer zal kosten, is het tijd om hulp te zoeken. Kan je jouw badkamerrenovatie nabij Gent zelf uitvoeren of heb professionele hulp nodig van ervaren loodgieters? Paulservice is hét adres voor sanitair, verwarming en renovatie in regio Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Stap 4: Hoe ziet mijn planning er uit?

Neem voldoende tijd om een uitgebreide planning op te stellen. Zo zullen jouw renovatiewerken vlotter verlopen. Wat is de volgorde van de verschillende werken? Zijn er bepaalde zaken die als eerste moeten gebeuren? Is het nodig om vergunningen aan te vragen?

Stap 5: Ga van start!

Nu kan je van start gaan om jouw droombadkamer te realiseren. Denk hierbij goed na bij de keuze van de materialen die je gebruikt. Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, is het essentieel om voor waterbestendige materialen en vloeren te kiezen zodat je jarenlang kan genieten van jouw nieuwe badkamer. Zorg ook dat er voldoende licht en ventilatiemogelijkheden zijn.

 

https://paulservice.be/badkamer-renovatie-in-gent/